Grad Pula ukinuo subvenciju prijevoza, učenici osnovnih škola izbačeni iz autobusa

Screenshot: Google Street View

GRAD PULA je ukinuo višegodišnju subvenciju prijevoza za učenike osnovnih škola o čemu su roditelji doznali s prvim danom nastave u drugom polugodištu.

Ogorčeni roditelji kažu da su učenici škole Giuseppina Martinuzzi u utorak morali pješačiti 45 minuta do svojih kuća jer ih je vozač odbio pustiti u autobus iako je uprava tvrtke Pulapromet od svojih djelatnika zatražila da u prvom tjednu uvođenja naplate pokažu toleranciju prema osnovnoškolcima.

Tvrtka Pulapromet je za učenike uvela mjesečnu kartu čija je cijena 140 kuna, što je veliki iznos za mnoge roditelje. 

Zamoljen da prokomentira događaje direktor Pulaprometa Igor Škatar je za Glas Istre rekao da mu je žao što su pojedine učenike zadesile nemile situacije s kontrolorom, odnosno vozačem. Dodao je i kako mu je nejasno zašto se roditelji prilikom takvih problema ne obraćaju njima u Pulapromet, već obavještavaju medije.

"Kako bi se doista utvrdilo što se i na kojoj liniji dogodilo treba pregledati snimke s kamera u autobusima koje snimaju i glas. Šteta koja je nanijeta djeci i roditeljima čija su djeca išla pješice ne može se nadoknaditi, no ukoliko je neka karta plaćena, refundirat ćemo novac" rekao je Škatar i dodao da je u prosincu gradski prijevoz koristilo 512 učenika, "pa ako se neugodan slučaj dogodio kod dvoje ili troje djece, to je zaista mali postotak".

Pročitajte više