Grad im nije uredio školu, pet učenika ozlijeđeno: U OŠ Dobri strop se srušio na školarce s Pujanki!

Foto: Paun Paunović / CROPIX

VEČERAS se u splitskoj Osnovnoj školi Dobri urušio strop, a petoro učenika 6. razreda zadobilo je ozljede. Žbuka je otpala tijekom sata vjeronauka oko 19.15 sati u nedavno obnovljenoj učionici na drugom katu škole. Na licu mjesta je policija, sve se ispituje. Građevinski inspektor također će dati svoj sud, čini se kako je do otpadanja stropa došlo zbog nestručno izvedenih radova.

Kako doznajemo, nitko od djece nije teže ozlijeđen. Uglavnom im je prašina ušla u oči, dok je jedna djevojčica prebačena u splitsku bolnicu jer ju je po leđima dohvatio komad žbuke.

Baldasar obilazio školu na Pujankama s Jovanovićem, ali ni to nije bilo dovoljno...

Radi se, inače, o učenicima s Pujanki koji su novu školsku godinu morali započeti "podstanarstvom" u OŠ Dobri, jer Grad Split još uvijek nije uspio dovršiti njihovu školu, što je problem koji se vuče još iz vremena Kerumove administracije i zamjenice Anđelke Visković, koja je, unatoč teškom debaklu sa školom na Pujankama dobila povjerenje novog gradonačelnika Ive Baldasara, koji ju je ostavio na savjetničkoj plaći.

Novi splitski gradonačelnik iz redova SDP-a nekoliko je puta u društvu ministra Željka Jovanovića obilazio školu na Pujankama, no čak ni to nije pomoglo da se radovi okončaju do početka školske godine. Pokazalo se da je izvođač prilično nemaran te da financijski problemi nikako nisu jedini razlog što se škola toliko čeka.

Ministra Jovanovića pogodila najnovija situacija u Splitu

Baldasar se detaljno upoznao sa situacijom u OŠ Dobri, a čuo se i s ministrom Željkom Jovanovićem, kojeg je neugodno iznenadio najnoviji incident u splitskoj školi. Gradonačelnik je dobio i "friške" vijesti iz bolnice. Laknulo mu je što su djeca imala sreću u nesreći i što nema teže ozlijeđenih. 

"Sva djeca su u redu, osim što su pretrpjela veliki šok. Isprane su im oči i pušteni su kućama. Jedan učenik imao je manju porezotinu, a jedna djevojčica dobila je udarac po leđima. Policija i građevinski inspektor ustanovit će zbog čega je došlo do otpadanja žbuke. Čini se da je bila vlažna i nestručno postavljena. S ministrom sam se čuo. Naravno da ga je pogodila ova situacija. Za par dana je opet u Splitu pa će obići obje škole i učenike", kazao nam je Baldasar.

Škola na Pujankama trebala bi biti gotova do konca rujna, no sada je ispao problem s nestašicom elektro materijala. I to će se riješiti, uvjerava Baldasar te bi ovaj posljednji rok za povratak učenika u klupe na Pujankama zaista trebao biti posljednji.

Pročitajte više