"Građani glasaju protiv!": Izađite na referendum i suprotstavite se gaženju ljudskih prava!

Foto: Arhiva

BROJNE udruge koje se bave promicanjem i zaštitom ljudskih prava odlučile su se udružiti u kampanju "Građani glasaju protiv!". Cilj im je potaknuti što više građana da izađu na referendum i glasaju protiv predloženih promjena Ustava, javlja Crol.hr.

Predstavljanje kampanje održat će se u srijedu, 20. studenoga 2013. u 11 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu. U slučaju kiše predstavljanje će se preseliti u Oktogon.

Uz podršku Barbare Nole, Brune Šimleše i Danijele Trbović, glavne poruke kampanje predstavit će aktivisti iz okupljenih udruga, Sara Lalić, Duje Prkut i Korana Radman. Kampanja će zahtijevati i volonterski angažman, pa je stoga Zagreb Pride uputio poziv svim zainteresiranim volonterima:

"Postoji velika potreba za volonterima i volonterkama za aktivnosti koje pripremamo, pa vam se obraćamo jer cijenimo svaki vaš dosadašnji volonterski angažman u organizaciji Povorke ponosa te pomoć u bilo kojoj drugoj aktivnosti do sada i nadamo se da nam možete pomoći i ovaj put".

Mole da im se jave svi koji do 1. prosinca mogu odvojiti nešto slobodnog vremena da se jave na e-mail marina@zagreb-pride.net, s imenom i prezimenom te brojem telefona, a o daljnjim aktivnostima bit će obaviješteni uskoro.

U kampanju "Građani glasaju protiv" uključene su udruge B.a.B.e., Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID), Centar za građanske inicijative Poreč, Centar za građansku hrabrost, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava - Osijek, Centar za mirovne studije, Centar za ženske studije, CESI, CroL - Udruga za medijski aktivizam, Direktna demokracija u školi, Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću, Domino, Dramska skupina Korak, GONG, Građanski odbor za ljudska prava, Inicijativa mladih za ljudska prava Hrvatska, Inicijativa studenata Filozofskog fakulteta Osijek, Kuća ljudskih prava, K-Zona, LGBTIQ inicijativa Filozofskog fakulteta 'AUT', LIBERos, Mreža mladih Hrvatske, Nisam vjernik, Protagora, RODA - Roditelji u akciji, Srpski demokratski forum, Transaid Hrvatska, Udruga Cenzura Plus, Udruga Slobodni Filozofski, Udruga X Petrinja, Udruga za nezavisnu medijsku kulturu, Udruga za promicanje progresivnih društvenih odnosa - UPPAD, Udruga za samozastupanje, Zagreb Pride, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istra, Zelena akcija, Zelena Istra i Ženska soba - Centar za seksualna prava.

Pročitajte više