"Građani grada Zagreba imaju pravo znati kako se troši njihov novac i kako se raspolaže s njihovom imovinom"

Foto: Hina

NAKON prošlotjedne maratonske rasprave, danas se nastavlja sjednica zagrebačke Gradske skupštine.

Punih 16 i pol sati trajala je prošlotjedna sjednica Gradske skupštine. Od predloženih 50 točaka, raspravljeno njih tek 8. Zastupnici su često tražili stanke, zbog čega je predsjednik Skupštine odgodio ručak za kasne poslijepodnevne sate, što je neke i naljutilo. Rasprava koju svi čekali, ona oko izgradnje nogometnog centra na Sveticama, počela je tek pola sata prije ponoći. Inicirao ju je zagrebački SDP.

"Građani grada Zagreba imaju pravo znati kako se troši njihov novac i kako se raspolaže s njihovom imovinom. To nije moj novac, vaš novac, novac zastupnika u Skupštini, gradonačelnika, predsjednika Uprave Holdinga niti HNS-a - to je novac i imovina svih građana. To je njihovo i zato smo inicirali raspravu", rekao je Davor Bernardić.

Iz Grada su poručili kako je sve napravljeno po zakonu te da dotični projekt Zagrepčane neće stajati niti lipe. SDP-ovci će i danas nastaviti inzistirati na većim stipendijama za osobe s invaliditetom.

Evo što na to kaže gradonačelnik Milan Bandić: "Dok su bili u Gradskoj skupštini, dok su imali većinu, na tome nisu inzistirali. Sad kad su u opoziciji mogu predlagati što god hoće, ja ću napraviti ono što je moguće u ovoj situaciji. Mogu reći da stipendije neće biti manje, a hoće li biti koju kunu veće, pričekajmo. Lako je iz oporbene busije govoriti, potkivati konja na mjesecu. Kad je konj bio na zemlji nisu ga potkivali, a sada ga žele potkivati", rekao je Bandić.

Pročitajte više