Građani o sankcijama: "Toliko ste sjebani da će narod od jada vratiti vlast stranci koja ih je ne tako davno pokrala"

Foto: Dragan Matić/Cropix

I DOK hrvatska Vlada šuti nakon najava da Europska komisija pokreće sankcije protiv Hrvatske, građani ove zemlje dodatno izrevoltirani takvim ponašanjem Vlade pokrenuli su raspravu na Indexovom forumu. Mnogi ostavljaju i postove na Vladinoj Facebook stranici, međutim ovog puta nema odgovora od inače ažurnih Vladinih administratora.

Sve je obavijeno velom tišine. Samo naš ministar pravosuđa Orsat Miljenić "smiruje" narod izjavama da su "sankcije neutemeljene" i da "građani Hrvatske neće ostati bez iti jednog eura". Građani još jednim Vladinim potezom duboko razočarani poručuju kako će ih takve odluke dovesti do toga da će narod na idućim izborima vratiti vlast stranci koja ih je ne tako davno pokrala.

Mnogi se pitaju zbog čega SDP toliko štiti Josipa Perkovića, a neki imaju i svoje teorije.
Tako je jedan od komentatora na Indexovom forumu zaključio kako "samo idiot može vjerovati da SDP štiti Perkovića iz ideoloških razloga. Samo jedna ideologija je odavno samo u igri u ovoj paradržavi, ideologija poslušnosti prema pravim gazdama, ovdje je u igri nešto drugo, očito faca zna vrlo neugodne detalje iz ovog igrokaza koji se odigrava na ovim prostorima zadnjih 20 godina, bilo bi zanimljivo da je HDZ trenutno na vlasti, mislite da bi ga izručili?".

"Čime je taj stari udbaš toliko ucijenio SDP i Milanovića"


"Pa dobro, zna li itko čime je taj stari udbaš toliko zadužio(ucijenio) SDP i Milanovića, da je ova vlast spremna i državu rashebati i staviti ugled zemlje na kocku samo da spasi tog ostarjelog ubojicu?!", pita se jedan forumaš.

Drugi tvrdi kako zna odgovor na to pitanje."Mnogi nemaju pojma što znači "Lex Perković", a onima koji ne znaju treba objasniti, znači ovako, ako neki srpski borac koji igrom slučaja ima putovnicu neke europske zemlje odluči tužiti nekog našeg branitelja onda je naše pravosuđe dužno tog istog branitelja izručiti toj EU zemlji, dakle ova floskula je dvosjekli mač, a Milanović je dovoljno pametan da to kuži, znači da cijela ova priča nema nikakve veze s Perkovićem.
Zašto EU birokratske seronje ne vrše represiju nad Slovenijom i Češkom koje imaju pa gotovo iste zakone u svezi izručenja, ne, treba hebati nas, a mi guzu lako dajemo, naročito HDZ!".

Zanimljivi su i postovi na Facebook zidu Vlade.

"Markač i Gotovina su se branili u Hagu .. i dokazali svoju i našu nevinost..neka se i Perković ode braniti i neka dokaže svoju " nevinost" ..Država ne smije biti talac jednog čovjeka..gospodo iz Vlade.. dokažite svoje tvrdnje."

"Toliko ste sjebani da će narod od jada i kojekakvih ćirilica i gluposti na idućim izborima potrčat vratit vlast nekom novom 'reformiranom' hadezeu sa onom nakazom na čelu stranke pa će i ona plejada kretena opet nastavit po starom razje..... što već nisu i okrivljavat vas za sva sranja kojima hranite ovaj narod. Ovom paklu očito nema kraja, da vas nabijem na k.... sve redom zajedno sa foteljama koje su vam jedini doseg u životu. Vi ste neljudi svi".

"Zokijevo NE Viviane Reding doslovno posramljuje ono Titovo pič..... NE Staljinu. Ali voljeni premijer treba još puno raditi na sebi da bi dostigao Jovanovićevo NE Wikipediji".

"Hrvatska vlado, što ste nam učinili! Od usta nam zadnju koricu kruha otkidate. Orsate, Zorane znate li vi koliko je 80 milijuna eura? Kada ste zadnji put kući donijeli 80 milijuna nečega? Što će jesti ovaj napaćeni narod, 80 milijuna štruca kruha bacili ste na ulicu. Ovo nam je bila zadnja nada, što će jesti djeca naša, hoćete li ih vi gladne i ucviljene tješiti vlado bešćutna? Europska nam je komisija jedina htjela udjeliti milodara, nama hrvatskoj sirotinji. I onda ste bahato rekli ne treba! Hoćemo li iz vašega frižidera sendviče praviti vlado bešćutna?".

"Svojom nesposobnošću, arogancijom i glupošću uspjeli ste nanijeti Hrvatskoj više štete nego sve vlade prije vas. To je stvarno veliki uspjeh u tako kratkom roku".

 

Pročitajte više