Građevinske tvrtke koje je angažirala država započele s obnovom u Gunji

Foto: Hina

S JUČERAŠNJIM su danom u posao obnove poplavljenih obiteljskih kuća uvedene prve građevinske tvrtke na području Gunje, priopćilo je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja.

Te tvrtke obnavljaju kuće vlasnika/korisnika koji su potpisali izjavu da se sanacija i obnova na njihovim kućama provede u organizaciji države. Radi se o tri obiteljske kuće u ulici Bana J. Jelačića, kućni brojevi 17, 25 i 35.

Posao kontinuiranog otvaranja gradilišta odvija se i na području općina Vrbanja i Drenovci. Tijekom jučerašnjeg dana započela je obnova tri kuće u naselju Rajevo Selo, u ulici Stjepana Radića 4 te u ulici Zrinskih i Frankopana 74 i 130. Očekuje se otvaranje novih gradilišta i tijekom današnjeg dana.

Većina se vlasnika, koji su do sada potpisali izjavu, odlučila za isplatu novčanih sredstava. S jučerašnjim danom iz Državnog je proračuna isplaćeno 2,6 milijuna kuna vlasnicima kuća koji su se odlučili obnovu i sanaciju sami provesti.

Jučer su zaprimljene ukupno 44 izjave vlasnika/korisnika kojima se izjašnjavaju o načinu obnove, za ostalih oko tristo pozvanih vlasnika/korisnika izjašnjavanje se čeka a paralelno se pozivaju i novi vlasnici/korisnici na razgovor. Sve do sada prikupljene izjave stavljene su u konkretnu realizaciju, dodaje se u priopćenju Ministarstva.

Pročitajte više