Grci pozvali kontroverznog Rumunja koji kupuje HŽ Cargo da otkupi i njihov Train OSE

Foto: Grampet.itc.ro

NAKON što mu je pošlo za rukom pobijediti na natječajima za preuzimanja rumunjskog i hrvatskog cargo prijevoznika, CFR Marfe i HŽ Carga, Gruia Stoica, čelnik rumunjske Feroviar Roman grupe (GFR) koja je dijelom kompanije Grampet Group, krenuo je i u osvajanje grčkog tržišta te će pokušati kupiti tamošnjeg cargo prijevoznika Train OSE.

> Vlado, znate li kome prodajete HŽ Cargo? Čelnik GFR-a pod istragom zbog privatizacijske prijevare i malverzacija!

> Rumunjski mediji razapeli budućeg vlasnika HŽ Carga: Duguje 1,36 milijuna eura poreza! On tvrdi: Podmeću mi!

"Dobio sam poziv na sudjelovanje u privatizaciji za Train OSE", izvijestio je javnost Gruia Stoica te poručio kako se nada da će njegova kompanija imati dovoljnu kreditnu sposobnost za taj pothvat.

U kupnji Train OSE Stoici će konkurirati i Konzorcij ruskih željeznica (RZD) i Francuske željeznice (SNCF), i Cosco (China Ocean Shipping Company).

Podsjetimo, Stoici za CFR Marfu treba oko 202 milijuna eura, a za HŽ Cargo oko 60 milijuna eura. Prije nego krene u nove pothvate od banaka bi trebao prvo namaknuti novac za te investicije.

Osim grčkog cargo prijevoznika Stoici je na meti i bugarski BDZ Cargo, za kojeg se također očekuje raspisivanje natječaja za privatizaciju.

Pročitajte više