Grčić: Kontaktirali jesmo s BMW-om, ali za sada nemaju planove za Hrvatsku

Foto: Goran Mehkek/Cropix

HRVATSKI izvoznici okupili su se kako bi raspravili što će se dogoditi nakon 1. srpnja kada uđemo u Europsku uniju. S jedne strane nam se otvara veliko tržište, s druge strane izgubit će neke povlastice i morat će poraditi na konkurentnosti. Potpredsjednik Vlade Branko Grčić je optimističan.

"Ja očekujem za sve njih možda još i povoljnije uvjete, naravno uz vrlo izraženu konkurenciju koja će ih tjerati, kao što ste vidjeli, da ulažu u istraživanja, razvoj i konkurentnost. Naravno to je ono što čeka sve gospodarske subjekte koji će biti orijentirani prema jedinstvenom europskom tržištu", poručio je Grčić.

Komentirao je i žalbe gospodarstvenika i investitora na gomilu apsurdnih propisa i nameta. Rekao je da radne skupine rade na prilagođavanju propisa parafiskalnih nameta kako bi poslovna klima bila bolja.

Grčić se osvrnuo i na najave da će BMW uložiti milijardu eura. Iako je kontakt s njemačkim automobilskim gigantom ostvaren, za sada nemaju planove za ovaj prostor. Ipak, Vlada radi na privlačenju investicija, a polaže i velike nade u europske fondove.

Pročitajte više