Grčić nije zadovoljan radom Agencije za upravljanje državnom imovinom, uskoro smjena čelnih ljudi?

Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

ČELNI ljudi Agencije za upravljanje državnom imovinom kojom upravlja manji koalicijski partner HNS mogli bi uskoro biti smijenjeni. Potpredsjednik Vlade Branko Grčić izjavio je da nije zadovoljan brzinom i načinom funkcioniranja AUDIO-a.

"Mislim da je donošenje Strategije upravljanja državnom imovinom odlična prilika da sada stvari postavimo na način na koji će to najbolje funkcionirati. Ja vam više od toga u ovom trenutku ne mogu reći", istaknuo je Grčić.

Neslužbeno, AUDIO bi se mogao ukinuti odnosno pripojiti Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, a na pitanje znače li promjene u AUDIO-u smjenu čelnih ljudi, Grčić nije htio odgovoriti. "Dopustite da to pripremimo i da to odradimo u nekom razumnom roku", kazao je Grčić.

Nešto konkretnije Grčić je odgovorio na pitanje je li smjena Zlatka Koračevića sa čelnog mjesta HEP-a prva u nizu smjena šefova javnih tvrtki. "Ako ne realiziraju ciljeve koje su nama prezentirali kao ključne ideje oko kojih su se uhvatili tog posla, jasno je da ćemo tražiti druga rješenja, ali to nije ništa u nizu, niti je nešto što je politika ove Vlade, to su ad-hoc situacije koje su determinirane rezultatima poslovanja javnih tvrtki, ništa više", poručuje Grčić.

Pročitajte više