Grijanje u Virovitici poskupjelo za 95 posto!

Foto: Arhiva

GRIJANJE u Virovitici doslovno preko noći je poskupjelo za čak 95,45 posto! Prema neslužbenim informacijama Glasa Slavonije, virovitički Plin VTC je od Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) tražio poskupljenje grijanja od čak 123 posto!

Kirin: Ja sam na strani građana

Gradonačelnik Virovitice, HDZ-ovac Ivica Kirin, tvrdi da ovaj udar na džepove građana s njim nema veze. "Ja sam na strani građana, a oni neće biti taoci gradskih tvrtki. I na kraju, Hera je odobrila poskupljenje, a ne ja", rekao je Kirin.

"Postoji nekoliko rješenja: da toplinska energija i dalje ostane u nadležnosti Plin VTC-a, da se odvoji ili da korisnicima zgrada predamo natrag toplinske kotlovnice, ako je to moguće, pa neka se sami brinu o njima", tvrdi Kirin.

Računi idu do 2000 kuna

Zvonko Kožnjak, direktor poduzeća Plin VTC, na sjednici Gradskog vijeća objašnjavao je da su energenti sve skuplji, te da je poskupljenje nužno jer se cijene godinama nisu mijenjale. Građanima, međutim, takvo objašnjenje ništa ne znači.

"Dobili smo informacije od predstavnika stanara da je veliko poskupljenje jednostavno nepodnošljivo, a riječ je o 800 do 1.000 korisnika grijanja koje grije pet kotlovnica u zgradama Virovitice. Za jedan stan od 70 kvadrata u siječnju potrošilo se 1.000 kuna, sada će to biti 1.950,45", kaže gradski vijećnik Siniša Prpić.

Cijela mirovina za grijanje

Umirovljenik Zvonimir Smolić za Glas Slavonije je kazao kako strahuje od skupljeg grijanja. Do sada mu je mjesečni račun početkom godine iznosio 800 kuna. Sada za isto razdoblje očekuje račun od 1500 kuna: "Ogorčen sam, ali u mojoj zgradi imamo umirovljenika koji imaju samo 1.600 kuna mirovine i gotovo sav iznos otići će im na plaćanje grijanja, a to je sramota".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.