HBOR potpisao ugovor o kreditu u iznosu od 40 milijuna eura s Europskom investicijskom bankom

Foto: freeimages.com

EUROPSKA investicijska banka (EIB) odobrila je Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR) zajam u iznosu od 40 milijuna eura. Ugovor o kreditu, danas su potpisali Dario Scannapieco, potpredsjednik EIB-a i Martina Jus i Goran Filipić, članovi Uprave HBOR-a.

Sredstva zajma namijenjena su financiranju izgradnje Opće bolnice Pula koja će doprinijet porastu kvalitete zdravstvene zaštite i zdravstvenog standarda uz znatno racionalnije poslovanje kroz pružanje modernih zdravstvenih usluga. Provedba projekta planirana je u razdoblju 2015. do 2018. godine, priopćili su iz HBOR-a.

“Nove investicije, povećanje konkurentnosti i povećanje broja zaposlenih prioriteti su HBOR-ovog poslovanja, a upravo projekt izgradnje nove bolnice u Puli uključuje sve navedeno. Izgradnja nove bolnice kapitalna je investicija od posebnog lokalnog interesa i izuzetno mi je drago što je u ovom značajnom projektu nastavljena uspješna dugogodišnja suradnja HBOR-a I EIB-a” istaknula je Martina Jus, članica Uprave HBOR-a.

Zajmom do kvalitetnijih zdravstvenih usluga

Potpredsjednik Europske investicijske banke, Dario Scannapieco, naglasio je da će: "EIB-ov zajam doprinijeti ostvarenju prioriteta hrvatske Vlade u sektoru zdravstva. Kvalitetnije i učinkovitije zdravstvene usluge unaprijed će životni standard stanovnika Istre kao i turista koji posjećuju Istru. Na ovaj način povećat će se konkurentnost ove regije, privući stručno medicinsko osoblje i očuvati postojeća radna mjesta.“

Danas potpisan zajam nastavak je suradnje HBOR-a i EIB-a koja je započela 2001. godine, te je do sada zaključeno trinaest ugovora u iznosu od gotovo 1,8 milijardi eura, a pribavljenim sredstvima financirano je preko 2.100 projekata pretežno malih i srednjih poduzetnika.

Pročitajte više