HDZ: Uvjerljivija je Grimmova bajka od Vladinih podataka o nezaposlenosti

Foto: FAH

PREDSJEDNIK HDZ-ova Odbora za rad Boris Kunst rekao je da Vlada manipulira podacima o nezaposlenosti i da joj tržište rada služi kao poligon za predizborne obmane građana. Smiješno je da Vlada dva mjeseca prije isteka mandata kaže da vraća građevinski sektor u život, poručio je Kunst.

"Prije bi čovjek povjerovao u bajku braće Grimm da je kraljević uspio oživjeti mrtvu snjeguljicu nego u ovu izjavu koju je izjavio potpredsjednik Vlade Branko Grčić," kazao je Kunst.

Optužio ih je da šute o egzodusu hrvatskih građana koji je više od 100.000 otišlo u inozemstvo trbuhom za kruhom, među kojima je i dobar dio onih koji su izbrisani iz evidencije nezaposlenih. Dodaje da Vlada iz statistike iščitava samo ono što im odgovara te zaključuje da su prešutjeli podatak da je u u četiri godine mandata u srpnju bilo najmanje zaposlenih.

"Da jednostavno kada oni uđu u područje nezaposlenosti, zaposlenosti. To su područja da se moraju debelo pokriti po ušima jer je to za njih noćna mora, a nikako se hvaliti s tim," rekao je Boris Kunst.

 

Pročitajte više