HDZ: Zakon o strateškim investicijama omogućit će rasprodaju Hrvatske

Foto: Nikša Stipaničev/Cropix

ZAKON o strateškim investicijskim projektima je loš i omogućit će rasprodaju Hrvatske, stav je HDZ-a koji na tu temu organizirao okrugli stol i ugostio stranačke i nezavisne ekonomske stručnjake.

"Zakon omogućuje manipulacije, zakon ne rješava naš temeljni problem, a to je prohodnost kvalitetnih investicija. Postoji zakon, međutim, postoji inertna i spora administracija. Zako ne loš, pogledajte ga, ja sam ga čitao dva puta. On doista omogućava neke situacije, kao što je netko na tribini primijetio, netko kupi Slavoniju i uzgaja kamilicu", zaključio je nakon tribine predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, čije su uvodno izlaganje povicima remetila dvojica aktivista, od kojih jedan odjeven u robijaško odijelo.

"HDZ je opljačkao Hrvatsku, vi nemate što tražiti u političkom prostoru", vikali su aktivisti.

Nakon što je osiguranje iz dvorane udaljilo nepozvane goste, Karamarko je sa govornice poručio da HDZ prolazi kod katarzu.

"Mi smo se distancirali od svih onih koji su u ovoj stranci pljačkali. Mi smo i pokretali neke procese. Kao načelnik policijske uprave, 1994. godine sam pokrenuo borbu protiv kriminala u pretvorbi. Borbu protiv kriminala u državi pokrenuli smo 2008. godine. Bio sam tada ministar unutarnjih poslova.", odgovorio je šef HDZ-a.

O HDZ-ovom gospodarskom programu Karamarko nije htio govoriti. Rekao je tek da će javnosti biti predstavljen za dva tjedna.

Pročitajte više