HDZ inzistira da se obustave sve radnje u nadmetanju oko istraživanja ugljikovodika u Jadranu

Ilustracija: scx.hu

HDZ POKREĆE interpelaciju o radu Vlade vezano za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika u Jadranu. Zbog nedonošenja niza dokumenata i Strategija, cijeli posao smatraju nezakonitim. Branko Bačić kaže da nisu ni za ni protiv istraživanja i eksploatacije, ali i da ne razumiju zašto Vlada žuri. Ne želi spekulirati ima li tu posla za istražne organe.

"Ali kada vidite koliko je nezakonitosti u ovom postupku obavljeno, onda mi u Klubu HDZ-a inzistiramo da se obustave sve radnje na ovom nezakonitom javnom nadmetanju za istraživanje ugljikovodika u Jadranu", rekao je Bačić. Prije svega HDZ-ovci traže da se Saboru podastru temeljni dokumenti propisani zakonima i EU direktivama.

"Da Hrvatski sabor i građani budu upoznati sa svim okolnostima oko istraživanja i eksploatacije, da se podastre kvalitetna, valjana analiza ovih dokumenata. Na temelju tih dokumenata HDZ će iznijeti svoj stav o istraživanju i eksploataciji", rekao je Bačić. Ovako - ovo je jedan riskantan posao, kaže Bačić i dodaje:

"U koji smo ušli nepripremljeni i mi u Klubu HDZ-a tražimo da se o ovome provede rasprava, a po zaključcima koje će usvojiti Hrvatski sabor odredit ćemo se po odgovornosti Vlade, tj. po pojedinom članu Vlade", rekao je Bačić.

Pročitajte više