HDZ optužio SDP-ovu gradonačelnicu Komiže za nepotizam i uništavanje grada

Foto: Public domain/Wikipedia

SPLITSKO-dalmatinski HDZ u srijedu je optužio gradonačelnicu Komiže i SDP-ovu saborsku zastupnicu Tonku Ivčević za nepotizam i sustavno uništavanje toga grada na otoku Visu, a prozvao je i Državno odvjetništvo da ne postupa po mnogim kaznenim prijavama protiv nje kako SDP ne bi snosio političku štetu.

Za sustavno uništavanje "najudaljenijeg mjesta u Splitsko-dalmatinskoj županiji" optužio je Tonku Ivčević na konferenciji za novinare predsjednik županijske mladeži HDZ-a Ante Bačić, ističući pritom da je nezaposlenost u tom gradu veća od 50 posto, a tvrtke idu u stečaj.

"Morali smo sazvati konferenciju za medije kako bismo upozorili na ono što se događa u samom gradu Komiži i s tvrtkom Nautičkim centrom, koja obavlja komunalne djelatnosti i upravlja lukom, a gdje se sustavno godinama provodi Plan 21 Kukuriku koalicije i gdje se kadrovira po rodbinskim i partijskim vezama. Svatko tko je druge opcije, a našao se u toj tvrtki, šikaniran je te mu se prijeti ili dobije otkaz. Zanima nas zašto prijave koje su podnijete protiv gradonačelnice Ivčević i tvrtke Nautičkog centra nitko ne istražuje", istaknuo je Bačić.

Dvostruka odgovornost


Predsjednik komiškoga HDZ-a Mićo Sviličić, negdašnji zaposlenik Nautičkog centra, rekao je da je za neprovođenje propisa u toj tvrtki odgovorna upravo Tonka Ivčević. "U Saboru je Tonka Ivčević dizala ruke za Zakon o radu, za izmjene Kaznenog zakona i ostalo, no na terenu se ti zakoni opće ne provode. Na njoj leži dvostruka odgovornost jer su ljudi koji provode propise u Nautičkom centru uglavnom iz njezine obitelji", rekao je Sviličić i dodao da se u Državnom odvjetništvu ne postupa po mnogim kaznenim prijavama kako se ne bi napravila politička šteta SDP-u.

Gradonačelnicu Ivčević optužio je da je u Nautičkom centru "instalirala" svojeg rođaka, da je tri godine prije za direktoricu postavila svoju rođakinju, a na bolje sezonske poslove, dodao je, zapošljavaju se djeca komiških gradskih čelnika. Ustvrdio je i kako mu je zbog drukčijeg mišljenja i iznošenja svojeg stajališta izvan radnog vremena tri puta bilo ukinuto radno mjesto, a nekim kolegama koji su s njim komunicirali prijetilo se otkazom.

Tonka Ivčević u izjavi za Hinu opovrgnula je HDZ-ove optužbe. Istaknula je kako tijekom njezina mandata u Komiži nije propala nijedna tvrtka te da je Nautički centar postao respektabilna i profitabilna tvrtka koja je lani ostvarila dobit od 800.000 kuna, a ove godine veću od 600.000 kuna. "Ta tvrtka nije nikada bolje poslovala nego što je to posljednjih godina i očito to gospodinu Sviličiću smeta. U Nautičkom centru ne radi nitko od moje obitelji. Posluje u skladu sa zakonom i svim zakonskim propisima države Hrvatske", odgovorila je Ivčević.

Pročitajte više