HDZ-ov partner Kosor pravda lopovluk, HNS odgovara: U ovoj smo situaciji upravo zbog HDZ-a

Foto: FAH

"SKANDALOZNO je da jedan političar govori da je dobro biti lopov", odgovorio je HNS-ov saborski zastupnik Igor Kolman na tvrdnje Darinka Kosora, šefa HSLS-a i predsjednika zagrebačke Gradske skupštine.

Kolman se time referirao na izjave koje je Kosor dao u Varaždinu, na proslavi 26. godišnjice osnutka HSLS-a. "Lopov može ukrasti milijun, deset ili sto milijuna, ali oni koji ne znaju mogu napraviti štetu i od milijarde. Možda ova Vlada i ne krade, ali neznanjem radi štete veće od svih lopovluka", rekao je tada Kosor.

"Ono što je u izjavi Darinka Kosora istina je da HDZ krade i dobro je da to njihov koalicijski partner tako otvoreno i kaže. Ono što nije istina je da su sposobni. Hrvatska je u ovako teškoj situaciji već godinama, u dubokoj krizi i gospodarskoj i društvenoj, ne samo zato što ju je HDZ pokrao nego i zato što su potpuno nesposobni i ne znaju ništa raditi", poručuje Kolman.

Iz HNS-a tvrde da se nesposobnost HDZ-a vidi na primjerima županija, općina i gradova u kojima je ta stranka na vlasti, a koje su, kako kažu, prema svim pokazateljima najzaostalije i najnerazvijenije u Hrvatskoj te u njima ljudi najlošije žive.

"Ono što je posebno skandalozno je da jedan političar koji sebe smatra ozbiljnim političarom u Hrvatskoj govori da je dobro biti lopov i da je dobro biti s lopovima", tvrdi Kolman.

 
 
 

Pročitajte više