HDZ-ovac bacio aktivisticu Građanske akcije na pod i gazio ju nogom: "Kurva me snimala"

Foto: Građanska akcija

"PRIBLIŽILA sam se kako bi ih snimila i jedan čovjek je krenuo prema meni, mislio sam da će me samo odgurnuti, no on me bacio na pod i prikliještio me da se ne mogu micati" izjavila je za Index aktivistica Građanske akcije koju je napao član HDZ-a ispred hotela Sheraton. Prema tvrdnjama Građanske inicijative radi se o prvoj osobi s desne strane na fotografiji.


Aktivistica je dodala da joj je muškarac pritom vukao ruku po podu i uništio joj kameru nakon čega je otišao u hotel Sheraton gdje se održavao skup. Policija je došla na mjesto događaja kako bi se uzele izjave sudionika i napravio izvještaj.

"Intervencija je u tijeku. Oko 18:30 sati zaprimili smo poziv za intervenciju u Ulici kneza Borne i za sada ne možemo davati nikakve informacije", kazali su nam iz policije.

Djevojka lakše ozlijeđena

Ostali članovi kazali su kako im je uništen transparent na kojem je pisalo "DETUĐMANIZACIJA".

"Stajali smo ispred hotela kada je jedan čovjek napao djevojku. Bacio ju je na pod i gazio nogama te joj je uništio kameru", kazali su nam iz Građanske akcije te dodali da je djevojka lakše ozlijeđena.

Tvrde kako je napadač kazao:"Kakve veze ima je li muško ili cura, kurva me snima". Nakon toga je napadač pobjegao u hotel. Kazali su i kako ih policija želi odvesti u postaju kako bi uzeli izjave dok pripadnike HDZ-a koji su se našli tamo nisu to tražili.

Pročitajte više