HNS: Nove fontane samo su 500 tisuća kuna skuplje od starih što otvara sumnju u preplaćenost radova

Foto: Hina

ZAGREBAČKI HNS ustvrdio je danas da je raspisivanje natječaja za gradnju još triju fontana ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice, što će građane Zagreba koštati 18,9 milijuna kuna, "eklatantan primjer nepoznavanja gradskih prioriteta i potpuno stihijskog i neplanskog vođenja grada".

Nakon što su na istom mjestu već izgrađene dvije fontane u vrijednosti 18,4 milijuna kuna, gradonačelnik Milan Bandić još jednom pokazao je neosjetljivost na stvarne probleme građana, poručio je gradski HNS u priopćenju.

Dok se samo 500 metara sjevernije od mjesta predviđenog za gradnju fontana nalaze zgrada u Paromlinskoj cesti i ostatak kompleksa starog Paromlina, koji u raspadajućem stanju predstavljaju opasnost po život i imovinu građana, a 500 metara južnije građani Starog Trnja žive u neljudskim uvjetima, Bandić se odlučuje za projekt kojem osim estetske funkcije ni jedan argument ne ide u prilog, ocjenjuju HNS-ovci.

Istovremeno dok se za kompleks fontana izdvaja iz proračuna 37,3 milijuna kuna, Bandić pompozno najavljuje subvencioniranje samozapošljavanja s mizernih 10 milijuna kuna, kaže se u priopćenju.

Zagrebački HNS-ovci upozoravaju i da su postojeće dvije fontane plaćene 18,4 milijuna kuna, a sada se najavljuje izgradnja još tri fontane, amfiteatra s pogledom na grad i kontrolne sobe za upravljanje vodoskocima za samo 18,9 milijuna kuna, što otvara sumnju u preplaćenost radova na postojećim fontanama.

Pročitajte više