HRT: Otkaz suprugu Jasmine Jovev nije revanšizam zbog njezinih istupa

Foto: Index

POVODOM današnjih članaka koje je Index objavio -  "Radman želi ušutkati radeljića kojeg zanima zašto HRT daje 675 milijuna kuna ZAMP-u"  te "Suprug zviždačice Jasmine Jovev dobio otkaz na HRT-u" - reagirali su s HRT-a. Reagiranje objavljujemo u cijelosti:

"Ističemo kako ni HRT niti njegov Glavni ravnatelj nemaju nadležnosti nad Nadzornim odborom HRT-a. Svatko tko smatra da postoji sukob interesa, pa i u spomenutom slučaju, dužan je taj sukob prijaviti.

Ravnateljstvo HRT-a i dalje stoji iza svog prijedloga ugovora sa Hrvatskim društvom skladatelja smatrajući da je on povoljniji od prethodnoga i da prilikom pregovaranja o uvjetima nije bilo nikakvog sukoba interesa.

Što se tiče gospodina Joveva, riječ je o poslovno uvjetovanome otkazu u sklopu odluke o gašenju dopisništava i imenovanju dopisnika. Kao što vam je poznato, Hrvatska radiotelevizija donijela je 27. siječnja odluku o ukidanju dopisništava  te istovremeno raspisala interni natječaj za dopisnike u Karlovcu, Koprivnici, Krapini, Sisku, Virovitici, Metkoviću, Gospiću, Požegi, Slavonskom Brodu, Županji i Vukovaru, u kojem do sada nije bilo ni dopisnika niti dopisništva.

Odluka o ukidanju pojedinih dopisništava stupa na snagu sukcesivno   od 1. lipnja do 1. kolovoza 2014. godine. HRT je internim natječajem odlučio izabrati  22 dopisnika u   u tzv  malim dopisništvima gdje je ranije radilo je  14-ero novinara. Dakle, dio zaposlenika izabran je na natječajima, dio još ima mogućnosti prijaviti se na neki od internih natječaja a dio ide u program zbrinjavanja. Gospodin Jovev nije jedini zaposlenik koji je obuhvaćen ovim promjenama koje su dio Plana restrukturiranja HRT-a

HRT je izabrao dopisnike u Karlovcu, Gospiću i Požegi, Koprivnici, Krapini, Sisku, Slavonskom Brodu, Metkoviću, Virovitici, Vukovaru i Županji. Gospodin Jovev nije izabran na natječaju, no još je u mogućnosti prijaviti se na neki od internih natječaja  na HRT-u.

Odbacujemo sve insinuacije kako je riječ o bilo kakvom revanšizmu u vezi sa istupima njegove supruge, gđe Jovev, te podsjećamo kako je upravo na HRT-u gđa Jovev dobila priliku javno iznijeti svoje stavove u emisiji Nedjeljom u 2".

Pročitajte više