HRT morao otkazati emisiju zbog kaosa u Vladi

Foto: Arhiva

"VLADA je bila stabilna i ostala je stabilna", uvjeravao nas je u utorak ministar optimizma Branko Grčić, te tumačio kako će Vlada biti još jača nakon smjene Slavka Linića.

No, dan nakon što je Zoran Milanović odlučio smijeniti Linića, u Banskim je dvorima stanje, kako se čini, prilično kaotično. Svjedoči tome činjenica da je Hrvatski radio jutros morao otkazati emisiju "A sada Vlada", s obzirom da im se nitko iz Vlade nije pojavio u studiju.

Radi se o sljednici emisije "Kako vlada Vlada", u kojoj se jednom mjesečno vodio intervju s premijerom. Milanović je međutim odbio na taj način komunicirati s javnošću pa je emisija dobila novo ime i novi format - svakog tjedna pred mikrofon Hrvatskog radija stajali su članovi Vlade.

Dolazak gostiju u studio Hrvatskog radija s HRT-a su koordinirali s Uredom za odnose s javnošću Vlade RH. Jutros im to, međutim, nije pošlo za rukom. Oko osam sati slušatelji su obaviješteni da će polusatni intervju biti zamijenjen glazbenim programom zato što "predstavnici Vlade nisu osigurali sugovornika".

Zbog čega se nitko od ministara nije pojavio na Hrvatskom radiju, pokušali smo doznati od Nikole Jelića, glasnogovornika Vlade koji je na toj funkciji nedavno zamijenio Ivanu Grljak. Jelić nije odgovorio na naš telefonski poziv.

Pročitajte više