HSP AS-ov Vuletić opovrgao medijske navode: Nema govora o raspadu stranke na jugu Hrvatske

Foto: FAH

JEDAN od zamjenika bivšeg predsjednika dubrovačko-neretvanskoga Županijskog vijeća HSP-a dr. Ante Starčevića Petar Vuletić u utorak je u Dubrovniku opovrgnuo medijske napise po kojima se raspustilo to vijeća i podružnica te stranke na jugu Hrvatske.

"Moram demantirati sve medijske napise da je došlo do raspuštanja Županijskog vijeća HSP-a dr. Ante Starčevića u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Naš statut to ne predviđa, a kad predsjednik Županijskog vijeća da ostavku, on po statutu ima dvojicu zamjenika koji ga zamjenjuju", rekao je novinarima Petar Vuletić.

Ispadi nekolicine članova

"Istina je da smo imali u nekim podružnicama ispade, ali radi se o nekolicini članova. Nijedna podružnica nije raspuštena", istaknuo je te dodao kako se njihovi ciljevi nisu promijenili – što brža smjena premijera Zorana Milanovića i predsjednika Republike Ive Josipovića.

"Način odlaska Ruže Tomašić nije bio primjeren, ali mi smo odlučili sačuvati stranku i doći do cilja. U prvom redu želimo zaštititi dignitet Domovinskog rata i hrvatskih branitelja. Nismo više zajedno s Ružom Tomašić, ali cilj nam je jedan - želimo smijeniti Milanovića i Josipovića. Hrvatska zaslužuje bolje od ateista i agnostika", rekao je saborski zastupnik HSP-a dr. Ante Starčevića Ivan Šimunović te dodao kako će jedan od njihovih prvih poteza biti preimenovanje Ministarstva branitelja u Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Objašnjavajući zašto tek sada reagiraju, gotovo tjedan dana pošto je izašla informacija o raspuštanju Županijskog vijeća istaknuli su kako su čekali pisanu potvrdu iz podružnica.

Vuletić: Imamo 15.000 članova diljem Hrvatske

"Imamo izlazaka iz stranke, ali to su pojedinačni slučajevi. Jedan čovjek nije podružnica ni vijeće", rekao je Petar Vuletić te dodao kako trenutačno imaju 15 tisuća članova na razini Hrvatske.

Sabor stranke bit će 13. prosinca u Zadru, kad će biti izabrano njezino novo vodstvo.

Bivši predsjednik Županijskog vijeća HSP-a dr. Ante Starčevića Tomislav Ančić, na pitanje zašto je prije šest dana potvrdio raspuštanje tog tijela, odgovorio je kako je pogriješio. "Čini se da sam pogriješio, po statutu ostaju ipak zamjenici", dodao je u telefonskoj izjavi.

Pročitajte više