HSS: "Sudnji smo dan preživjeli, ali nismo sigurni da ćemo preživjeti i Plan 21"

Foto: Goran Mehkek/Cropix

I HSS se oglasio povodom današnjeg neuspjelog "smaka svijeta", tvrdeći da smo "sudnji dan" preživjeli, ali da nisu toliko sigurni da ćemo preživjeti i Plan 21. Od Vlade su zatražili da se "oslobodi bremena vlasti i tako spasi Hrvatsku", tražeći da podnese ostavku.

"Hrvatski građani danas vide da se Plan 21 pokazao kao potpuni promašaj. Ovih se dana u medijima podosta govorilo o 21. prosincu kao sudnjem danu prema proročanstvu Maja. No došlo je do greške, jer izgleda da Maje nisu mislile na 21. kao datum, već na Plan 21. Sudnji smo dan preživjeli, ali nismo sigurni da ćemo preživjeti i 21 ministra (Plan 21)", stoji u priopćenju HSS-a.

HSS ističe da je danas u Hrvatskoj gotovo 40 tisuća više nezaposlenih nego 2. prosinca 2011. godine kada su održani posljednji parlamentarni izbori.

"Umjesto da poslušaju dobronamjerne savjete struke i oporbe, odmah promijene tu svoju politiku osuđenu na propast i počnu raditi na zdravim temeljima, članovi Kukuriku vlade autistično su se prepustili očaju i fatalizmu: i sami najavljuju rast nezaposlenosti više se i ne trudeći demantirati prognoze da će broj nezaposlenih uskoro dosegnuti granicu od 400 tisuća", pišu iz HSS-a te se pitaju dokad će Hrvatska i njezini građani biti "taoci najnesposobnije i istodobno najtaštije vlade u našoj novijoj povijesti".

Pročitajte više