HSS traži ostavku ministra Jakovine: Umjesto Bajsa, u Sabor šalju novog predsjednika Branka Hrga

NA KONSTITUIRAJUĆOJ sjednici Hrvatske seljačke stranke, koja se održala jučer u stranačkim prostorijama, predsjednik Branko Hrg objavio je kako HSS želi da ministar Jakovina čim prije podnese ostavku, stoji na službenoj stranici stranke.

Na sjednici se raspravljalo, između ostalog, o aktualnom stanju u politici, ali je donesena i odluka o zamjeni izabranog zastupnika HSS-a u Hrvatskom saboru.

Umjesto Bajsa, u Sabor će Hrg

Budući da je bivši predsjednik stranke Josip Friščić osvojio jedini HSS-ov mandat u 2. izbornoj jedinici i svoje mjesto prepustio Damiru Bajsu, Glavni odbor HSS-a donio je odluku da će, umjesto Bajsa, u Sabor poslati novog predsjednika Hrga. Bajs nije nazočio sjednici.

Još jedan od zaključaka Glavnog odbora bio je da od sada zamjenika izabranog zastupnika HSS-a u Sabor određuje novi predsjednik.

Traže ostavku Jakovine: Ministar želi izmanipulirati mljekare!

Tvrdeći kako se ministar Tihomir Jakovina ne snalazi dobro u novonastalo situaciji, Glavni odbor HSS-a zatražio je njegovu ostavku.

"HSS traži smjenu ministra Jakovine, odnosno da podnese ostavku obzirom na nesnalaženje u nastaloj situaciji, kako u pripremi proračuna za poljoprivredu, gdje se nije konzultiralo sa Hrvatskom poljoprivrednom komorom, tako i iz razloga što se očito insinuacijama pokušava izmanipulirati poljoprivredne proizvođače i na taj način uništiti oko 5000 seoskih gospodarstava koji sada žive od tog posla", objasnio je predsjednik Hrg.

Pročitajte više