HUOJ: Zinka Bardić zlonamjerno podmeće kolegama! Ako nešto zna, neka podnese prijavu!

ČITAVU hrvatsku PR zajednicu ekspresno je na noge podigao tekst iz sutrašnjeg izdanja Jutarnjeg lista. U navedenom tekstu anonimni izvor, kojeg novinar Robert Bajruši predstavlja kao "premijerovog bliskog suradnika", optužuje PR agencije da su ispod stola poslovale s Ratkom Mačekom i HDZ-om.

"Premijerov bliski suradnik", naime, tvrdi da su PR-ovci godinama "imali dilove" s kontroverznim bivšim glasnogovornikom HDZ-a. Kada su shvatili da sa Zoranom Milanovićem ne mogu tako poslovati, pobunili su se protiv odluke njegove vlade da javnom sektoru zabrani angažiranje stručnjaka za odnose s javnošću, tvrdi izvor Jutarnjeg lista.

Aleksandra Kolarić, predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) smatra da iza ovih optužbi stoji Milanovićeva savjetnica za medije Zinka Bardić. 

"Od 'bliskog premijerovog suradnika' koji u tekstu u Jutarnjem listu teško optužuje kolege za navodno 'dilanje' s Ratkom Mačekom i HDZ-om, a mogu samo pretpostaviti da se radi o Zinki Bardić, tražim da, ukoliko ima ikakva saznanja o neetičkom i eventualno nezakonitom ponašanju nekih agencija za vrijeme prošle vlasti, podnese prijavu Sudu časti. U suprotnom HUOJ će smatrati da se radi samo o zlonamjernim podmetanjima. Ukoliko anonimni izvor ima spoznaje i o protuzakonitom 'dilanju', HUOJ očekuje da to prijavi odgovarajućim državnim organima", izjavila je Kolarić za Index.

Macan: Dosta je bilo anonimnog blaćenja, neka Bardić izađe s imenima i prezimenima!

Krešimir Macan, vlasnik agencije Manjgura, također smatra da je optužbe protiv kolega PR-ovaca Jutarnjem listu servirala Bardić. "Jedini izvori koji puštaju informacije iz Vlade su sam premijer Milanović, te Bardić i Tomislav Saucha. To su slinavci na koje je mislio Zlatko Komadina", kaže nam Macan.

"Smatram da ja to mogu reći, jer se zna da nisam imao nikakve dogovore s Mačekom i HDZ-om. Dapače, poznato je da sam ja bio Bijesprvi i da sam zadnja osoba koja bi poslovala s HDZ-om. S Mačekom sam se u osam godina čuo dvaput, i oba puta je tražio da ih prestanem napadati", tvrdi Macan.

Svi poslovi vezani uz PR, kaže Macan, za vrijeme Sanaderove vlasti bili su kanalizirani prema Massolu ili eventualno njihovim partnerima, dok je marketinške poslove odrađivala Fimi-medija. Niti za jednu drugu agenciju, prema Macanovim saznanjima, nije bilo prostora. "Maček jednostavno nikom drugome nije dao pristup", tvrdi Macan.

"Dosta je bilo anonimnog blaćenja pojedinaca i struke od strane Vlade. A najgore od svega je što to radi naša bivša kolegica, koja više nije članica niti jedne udruge. Madison je izašao iz strukovnih organizacija čim je nastao problem oko njenog 'volonterstva'. Ako joj to služi na čast... Mi tražimo da Zinka Bardić izađe s imenima i prezimenima ljudi koje optužuje, koji su radili s Mačekom i HDZ-om. Tražimo da čujemo argumente", poručuje Macan.

Pročitajte više