HUS traži opoziv stečajnog upravitelja Adriachema

HRVATSKA UDRUGA SINDIKATA (HUS) je od Ministarstva pravosuđa zatražila opoziv osobe protiv koje se vodi kazneni postupak, a koji je imenovan za stečajnog upravitelja tvrtke Adriachem iz Kaštel Sućurca.

"Ministarstvo se u odgovoru na naš zahtjev pozvalo na odredbu članka 5. Pravilnika o utvrđivanju liste stečajnih upravitelja po kojoj je `propisano da se na Listu neće uvrstiti osoba koja je pravomoćno osuđena za počinjena kaznena djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja, te za druga kaznena djela koja ju čine nedostojnom za obavljanje dužnosti stečajnog upravitelja`, te nas obavijestilo da nije u mogućnosti postupiti po našem traženju", kažu iz sindikata koji želi upozoriti na dvije, po njima, bitne činjenice.

"Dužnost stečajnog upravitelja je iznimno odgovorna i zahtjevna te je za radnike stečajnog dužnika bitno ima li stečajni upravitelj otvoren i pošten pristup svome poslu ili isti shvaća kao prigodu za osobnu promociju i zaradu. Stoga radnici, opravdano, imaju otpor prema imenovanju stečajnih upravitelja protiv kojih se vodi kazneni postupak. Osim toga, pozivanje Ministarstva na odredbu Pravilnika o utvrđivanju liste stečajnih upravitelja je legitimno, međutim taj Pravilnik je donio ministar pravosuđa te ga isti ministar može mijenjati i dopunjavati", tvrde iz HUS-a koji od Ministarstva traže da promjeni članak 5. Pravilnika o utvrđivanju liste stečajnih upravitelja na način da se na listu stečajnih upravitelja neće uvrstiti niti osoba protiv koje je započet kazneni postupak potvrđivanjem optužnice.

Pročitajte više