Haagu opet dozlogrdilo: Vojislav Šešelj osuđen na još dvije godine zatvora zbog nepoštivanja suda!

PREDSTAVE koje je Vojislav Šešelj redovito priređivao prilikom svojih pojavljivanja u sudnici u Haagu i otkrivanje identiteta zaštićenih svjedoka u procesu, ponovno su dozlogrdili Međunarodnom sudu za ratne zločine. Šešelj je danas osuđen na dvije godine zatvora zbog novog nepoštivanja suda!

Ovo je po treći put da je sud u Haagu kaznio Šešelja zbog nepoštivanja. Prvo je 19. svibnja 2010. godine osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog otkrivanja osobnih podataka zaštićenih svjedoka u knjizi koju je napisao. Potom je 31. listopada 2011. godine osuđen na 18 mjeseci zatvora zbog otkrivanja povjerljivih informacija o zaštićenim svjedocima u svojoj drugoj knjizi. Treća presuda stigla je nakon što je Šešelj odbio sa svoje internetske stranice ukloniti povjerljive sadržaje kojima iznova krši odredbe Haškog suda.

Čelnik Srpske radikalne stranke, kojem se pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u Haagu sudi zbog ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti počinjenih između 1991. i 1994. godine nad nesrpskim stanovništvom s područja Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Vojvodine, na svojoj je internetskoj stranici objavio četiri svoje knjige, u kojima iznosi informacije o zaštićenim svjedocima, te šest povjerljivih sudskih dokumenata vezanih uz sudske procese koji se vode protiv njega.

Pročitajte više