"Hajdaš Dončić opet zbunjuje građane"

HDZ-OVCI Dubrovačko-neretvanske županije optužili su ministra prometa Sinišu Hajdaša Dončića da je još jednom doveo u zabludu građane toga prostora.

Predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić rekao je da će zbog racionalizacije plovidbe od 1. listopada do 31. prosinca posebno teško biti oštećeni stanovnici otoka u toj županiji.

"Nije prvi puta da Hajdaš Dončić građane dovodi u zabludu"

"Nije prvi puta da ministar Siniša Hajdaš Dončić dovodi u zabludu građane Dubrovačko-neretvanske županije, pa tako nakon brojnih varijanti više nitko ne zna hoće li, kada i kako građani hrvatskoga juga biti povezani s ostalim dijelovima Hrvatske", kazao je Bačić osvrnuvši se na priopćenje koje je jučer poslalo Ministarstvo Siniše Hajdaša Dončića.

Župan Nikola Dobroslavić je kazao da ovim prijedlogom Vlada pokazuje da ne razumije probleme juga. Jučer je Ministarstvo prometa poslalo priopćenje u kojem su istaknuli da bi se racionalizacijom javnog linijskog pomorskog prometa izvan sezone uštedjelo 38,1 milijun kuna.

"Prijedlozi moguće racionalizacije odnose se isključivo na vansezonski red plovidbe u razdoblju od 1. listopada do 31. prosinca 2012. odnosno na smanjenje dnevnog broja putovanja pojedinih linija na kojima se bilježi smanjeni intenzitet prometa putnika, prilikom čije se izrade posebno vodilo računa da smanjenje nikako ne utječe na kvalitetu povezanosti i života na otocima", istaknuli su jučer u priopćenju iz Ministarstva.

Pročitajte više