Hezbollah uplatio 100.000 USD osumnjičenima za napad u Burgasu u kojem je ubijeno pet izraelskih turista

Foto: Guliver Image / Getty Images

MINISTARSTVO unutarnjih poslova Bugarske objavilo je imena i fotografije dvojice muškaraca za koje vjeruju da su organizirali napad na autobus u Burgasu pri čemu je ubijeno šest osoba, dok ih je 35 ranjeno. Ubijeno je pet izraelskih turista i bugarski vozač.

Među osumnjičenima su 32-godišnji australski državljanin Meliad Farrah, poznat kao Hussein Hussein, te 25-godišnji kanadski državljanin Hassan el-Hajj Hassan. Nekoliko dana prije napada osumnjičeni su bili primijećeni u Rusi, Varni i Nesebaru. Vjeruje se da se dvojac, članovi Hezbollaha, nalazi u Libanonu. Obojica također imaju i libanonsko državljanstvo.

Uplata od 100.000 dolara


AFP javlja kako je krilo Hezbollaha poslalo oko 100.000 dolara Farrahu i Hassanu kako bi mogli organizirati teroristički napad u Bugarskoj. Izrael je odmah optužio Hezbollah za napada dok je Bugarska to učinila u veljači nakon provedene istrage. Bombaš samoubojica još nije identificiran.

Podsjećamo, 18. srpnja 2012. godine bombaš samoubojica aktivirao je bombu u autobusu u Bugarskoj te pritom ubio pet izraelskih turista i bugarskog vozača. U napadu je također ranjeno 35 osoba.

Pročitajte više