Hobi hvarskog penzionera: "Don Fanucci" optužen da je deset godina ubirao reket!

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 73-godišnjeg Prospera Maričića, samoprozvanog don Fanuccija, čije je uhićenje u Hvaru nakon primopredaje novca Index ljetos detaljno opisao.

Don Fanuccija terete da je Kristijana Kelama, vlasnika dva lokala u Hvaru, reketario punih 10 godina! Novi hobi hvarskom je penzioneru, inače dugogodišnjem rukovoditelju HRT-ovog tehničkog sektora, donosio više nego solidnih dvije tisuće eura godišnje.

"Pogledaj Kuma, ja sam isti kao don Fanucci"

Žrtvu je zastrašio svojim poznanstvima i vezama u policiji i Državnom inspektoratu. Priprijetio je da će mu zatvorili lokale, ako ne plati traženo. Maričić se evidentno snažno uživio u svoju novu ulogu.  Kelamu je poručio da pogleda film Kum, jer je on isti kao don Fanucci. I ne samo to. Poput filmskog Fanuccija, poklapao bi novac svojim bijelim šeširom...

Bahaćenju je, međutim, naglo došao kraj kada je Maričića ščepala policija s prstima u pekmezu. Indexu je ustvrdio da nije reketario, već da je primljeni novac bio zapravo naknada za neke tehničke poslove koje je obavio. Isto je ponovio i na ispitivanju pred sucem, koji mu nije odredio zatvor, već odredio zabranu približavanja i kontaktiranja oštećenog.

 

 

 

Pročitajte više