Holy podnijela kaznenu prijavu protiv Zmajlovića zbog prijevare i zlouporabe položaja

Foto: Hina

STRANKA ORaH danas je podnijela kaznenu prijavu protiv tri prijavljenika iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom radi kaznenih djela prijevare, prijevare u gospodarskom poslovanju i zlouporabe položaja i ovlasti sve opisano i kažnjivo Kaznenim zakonom Republike Hrvatske.

"ORaH se odlučio podnijeti kaznenu prijavu iz dva razloga: prvi se nalazi u činjenici da je kroz dokumentaciju koju je isčitavao zaključio kako postoje netransparentnosti vezane za Ugovore o zakopu i podzakupu prostora s tvrtkom Europolis Zagrebtower, ali i cjelokupnu proceduru koja je prethodila zaključivanju tih Ugovora. Drugi razlog je upravo opstruiranje od strane Ministarstva zaštite okoliša i prirode u smislu javnog predočenja Ugovora o zakupu i time onemogućavanje javnosti da ima uvid za što se troše novci poreznih obveznika.

ORaH smatra kako postoji osnova sumnje da su počinjena kaznena djela navedena u kaznenoj prijavi koju podnosi, dok će se prepustiti USKOK-u da procjeni je li osnov znači i osnovanu sumnju.", poručuju.

Kako doznajemo prijava je dignuta protiv Zmajlovića, Muellera te Pejnovića.

 

Pročitajte više