Hrvatski seljaci: U HBOR-u sjede ljude iz poslovnih banaka koji priječe kapitalne investicije

Screenshot: Google StreetView

PREDSJEDNIK Nezavisnih hrvatskih seljaka Mato Mlinarić u nedjelju je iz Bjelovara prozvao Hrvatsku banku za obnovu i razvoj (HBOR) da opstruira kapitalne investicije u poljoprivredi, odbijajući poljoprivrednicima dati kredite.

"Mi ne znamo zbog čaga HBOR odbija poljoprivredne kredite i ne podupire IPARD i druge fondove u kojima treba samo sufinancirati neki određeni postotak", kazao je Mlinarić na konferenciji za novinare.
Istaknuo je da poljoprivrednici za takvo stanje ne mogu kriviti poslovne banke koje su u stranom vlasništvu i koje nemaju nikakav interes ulagati u poljoprivrednu proizvodnju.

"Odgovorno tvrdimo da u HBOR-u sjede ljude koji su došli iz poslovnih banaka koji ne žele da se u Hrvatskoj provode kapitalne investicije i zbog toga tražimo odgovornost Vlade Republike Hrvatske čiji članovi upravljaju HBOR-om", rekao je Mlinarić.

Nezavisni hrvatski seljaci, najavio je, predložit će formiranje povjerenstva koje bi činili predstavnici seljačkih udruga, Hrvatske poljoprivredne komore, Ministarstva poljoprivrede i Vlade, koje bi provjerilo koliko je poljoprivrednih projekata sufinancirano od HBOR-a te utvrdi odgovornost onih koji upravljaju HBOR-om.

Pročitajte više