I Holy održala pressicu, sad joj je žao i ne bi slala takva pisma: "Ubuduće nikome neću pomagati!"

ZORAN MILANOVIĆ drugi je put u mandatu njegove Vlade stao pred novinare zbog ostavke najbližeg suradnika, ovoga puta zbog ministrice u ostavci Mirele Holy. Nasljednika će kaže odabrati u najkraćem mogućem roku, a on ili ona nastavit će tamo gdje je, kaže, Holy stala.

I Holy je danas također odgovarala na novinarska pitanja u Ministarstvu. Ponovila je da odlazi zbog nepromišljenog čina kojim je nanijela veliku štetu Vladi.

"Moj nepromišljeni e-mail izazvao je veliku političku štetu Vladi i zbog toga sam dala ostavku", rekla je danas novinarima u Ministarstvu, ministrica u ostavci Mirela Holy.

"U ovom trenutku apsolutno je svejedno mislim li ja da sam pogriješila ili me je koštala činjenica da je sporni e-mail izašao u javnost", rekla je Holy novinarima i ponovila da je njezin čin bio nepromišljen. S odmakom od tri mjeseca - kaže - takvo pismo danas ne bi poslala. Misli li da je ostavka rezultat špijunaže?

"Činjenica je da sam se svojim djelovanjem zamjerila većem broju interesnih skupina tako da bi bilo nezahvalno nagađati koja bi skupina mogla eventualno stajati iza takvog djela", rekla je Holy.

Na pitanje misli li da onda ništa nije bilo slučajno već je do njene ostavke došlo smišljeno, Holy je rekla da se doista trudi biti maksimalno objektivna prema sebi, no sigurno je da je od samog početka mandata bila pod povećalom.

"U medijima se na prilično neobičan način komentiralo o meni i o potpuno benignim stvarima poput zelenog ponedjeljka. Zaključak možete izvući sami", rekla je Holy.


Ministrica u ostavci nije htjela komentirati spekulacije da je jučer u 10 ujutro imala podršku premijera, a pet sati kasnije priča se okrenula. "Nemam običaj komentirati razgovore sa kolegama pa ni s premijerom", rekla je Holy. Tako nije željela reći je li Milanoviću već predložila ime svog nasljednika.

"Ne želim prepričavati naše razgovore. Odluku o tome tko će biti novi ministar ili ministrica donijet će premijer" ustvrdila je Holy koja se vraća u Sabor, a zbog načina na koji je otišla joj je žao.

"Ja odlazim u Sabor i to znači da ću ostati u politici i da, žao mi je što odlazim sa pozicije ministrice", rekla je Holy, koja danas nije željela komentirati ima li u HŽ-u doista šikaniranja.

Samo je ponovila da je "gospođa Heidi stekla takav dojam, ali da ona nije osobno bila tamo pa na to ne može odgovoriti".

A na novinarsku opasku - zar niste mogli samo nazvati šefa Uprave i to riješiti telefonski, Holy je odgovorila kako je mislila da je ovo puno transparentnije i zaključila da ubuduće nikome neće pomagati.

"Ja sam mislila da je ovo puno transparentnije, da tu nema ničega spornoga, ali eto. To su inače pravila koja vrijede u demokratskom svijetu, ali eto ga jer se radi o preporuci", istaknula je Holy.

I dok su novinari zaključili kako bi ovo mogao postati 'Holyn poučak', ministrica u ostavci rekla je kako se nada da će pravilo njenog slučaja vrijediti i ubuduće za sve ministre u Vladi.

Pročitajte više