I splitski HDZ protiv Gay Pridea: Nećemo u paradu, nismo ni prije

POVODOM gay parade jutros se oglasio i splitski HDZ. Očekivano, nisu za paradu i podržavaju odluku Kerumove vlasti o promijeni rute Gay Pridea.

Kršćani i katolici HDZ-a ne mrze, ali nisu na istoj valnoj dulji kao organizatori parade

"Mi kao kršćani i katolici ne mrzimo nikoga, nismo za progone, ne želimo nikoga izopćavati iz društva, no jasno je da se ovdje radi o nametanju drukčijih sudova, suprotnih od onih koji su dominantni u hrvatskom društvu. Naš stav kao demokršćanske stranke je poznat. Mi tu nismo na istoj valnoj duljini sa organizatorima parade. Seksualnost treba biti osobna stvar svakog pojedinca", ocijenio je Petar Škorić, šef splitskog HDZ-a. Drži da je odluka o promijeni rute zakonita.

Škorić o paradi: Riva svima, a ne samo njima

"Riva mora biti dostupna svima, građani moraju uživati u njezinim ljepotama svaki dan, a ne da se cijeli dan uzurpira taj prostor zbog parade", ustvrdio je Škorić.

Možda novi šef splitskog HDZ-a nije shvatio najbolje smisao parade. Ne paradiraju, naime, LGBT-ovci da bi pokazali svoju seksualnu orijentaciju i hvatali se za guzice pred šokiranim i zgroženim bogobojaznim "strejt" Splićanima, već da ukažu na neravnopravan položaj u društvu i diskriminirajuće zakone. Ipak postoji neka razlika, koja se, međutim, sa ove strane na kojoj su crkva, Luka Podrug i HDZ ne vidi ili ne želi vidjeti.

Ramljak o Ostojiću: Prvi pendrek u Hrvata misli da je dobio izbore u Splitu

Vijećnik Mirko Ramljak bio je prilično oštar. Iskoristio je prigodu i napao Ranka Ostojića. "Odakle prvom pendreku pravo da se miješa u poslove lokalne samouprave. Možda živi u iluziji da je dobio prošle izbore", kazao je Ramljak. Na tiskovnoj konferenciji za koju i dalje pozive dobivaju samo HDZ-u nakloni mediji, u što Index dakako ne spada, bio je i vijećnik Tomislav Gojo, ali ne i šefica kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Sanja Bilač. Nije nikakvo razmimoilaženje, na bolovanju je. 

Pročitajte više