INA širi novi model upravljanja: Još 60 do 80 benzinskih postaja mogli bi preuzeti poduzetnici

Foto: Ina / F.Buva

UPRAVA Ine izrazila je podršku daljnjoj implementaciji novog operativnog modela na Ininim benzinskim postajama. Konačna odluka Uprave o proširenju na daljnjih 60 do 80 benzinskih postaja krajem ove i početkom sljedeće godine očekuje se nakon detaljne analize poslovanja postaja do sada uključenih u projekt, koja će se provesti u četvrtom tromjesečju 2014. godine.

"Analiza poslovanja Ininih benzinskih postaja, koje su do sada preuzeli poduzetnici, pokazuje pozitivne pomake u kvaliteti usluge i efikasnosti poslovanja što je glavni razlog proširenja projekta. Iako imamo veliki broj prijava i dalje pozivamo sve zainteresirane poduzetnike da se prijave na naš natječaj. To se posebno odnosi na Inine zaposlenike koje želimo ohrabriti da se okušaju u ovom modelu jer zahvaljujući svom poznavanju Ininog sustava i rada benzinskih postaja, oni čine idealne kandidate,“ rekao je ovom prigodom Darko Markotić, Inin izvršni direktor za Trgovinu na malo.

Trenutno 16 Ininih benzinskih postaja u maloprodajnoj regiji Zagreb posluje u skladu s novim operativnim modelom poslovanja, a u kojem kompanija zadržava vlasništvo nad svom maloprodajnom imovinom uključujući koncesiju, imovinu, objekte, infrastrukturu i robu, dok partner upravlja tim resursima, kao i svojim timom na benzinskoj postaji, za naknadu dogovorenu s Inom.

"Uobičajena je to praksa u maloprodajnom poslovanju vodećih svjetskih naftnih kompanija koja ne podrazumijeva izdvajanje maloprodajnog poslovanja, a INA ga je odlučila uvesti na dio svoje maloprodajne mreže s ciljem osiguranja daljnjeg razvoja i dugoročne održivosti maloprodajnog poslovanja", navode iz Ine.
 

Pročitajte više