Incident zbog radova: Kamionom na Korčuli srušio saborskog zastupnika Mladena Marelića

Foto: Admir Buljubašić/Cropix

SABORSKI zastupnik SDP-a Mladen Marelić sinoć je teško ozlijeđen u Čari na Korčuli. Kako javlja Dubrovački vjesnik, na njega otvorenim vratima naletio kamion i teško ga ozlijedio. Incident se dogodio nakon dovoženja bagera i početka radova u priobalnom području. Vozač kamiona priveden je na ispitivanje.

Marelić je nakon nesreće helikopterom prebačen u splitsku bolnicu. Prema posljednjim neslužbenim informacijama stanje mu je stabilizirano, a uz potres mozga ima i iščašenje ramena te ozljedu vrata.

Predsjednik mjesne općine Čara i gradski vijećnik Julio Marelić za Dubrovački vjesnik je ispričao što se točno dogodilo. Kaže kako je tvrtka "Korčulansko ulje" dobila koncesiju za sadnju trajnih nasada vinove loze i maslina te kako su za radove angažirani kamioni tvrtke "Griža", a kako je sinoć na predio Debela punta stigao i bager.

Zajedno sa saborskim zastupnikom Mladenom Marelićem, Ivicom Tomićem iz Hrvatskih šuma i vanjskim suradnikom Mjesnog odbora Čara Antom Kočinom krenuli su vidjeti što se tamo događa. Na križanju na predjelu Latica susreli su vozača kamiona od kojeg su doznali što i za koga radi. Kada je Mladen Marelić uzeo telefon želeći nekoga nazvati, vozač kamiona je s otvorenim vratima krenuo na njega i srušio ga. Marelić je bio u nesvijesti jedno vrijeme.

Za koncesionarom raspisana međunarodna tjeralica


Njemački savezni kriminalistički ured (Bundeskriminalamt - BKA) je sredinom 2009. godine raspisao međunarodnu tjeralicu za sedmoricom Udbaša, djelatnika nekadašnje Službe državne sigurnosti SRH te pripadnika tajne službe Saveza komunista Jugoslavije, među kojima i za 65-godišnjim Ivanom Cetinićem, novim koncesionarom kojem je u Čari odobrena sadnja trajnih nasada vinove loze i maslina. Svi su traženi zbog sudjelovanja u udbaškoj likvidaciji Stjepana Đurekovića. Za Cetinića je ponuđena nagrada od 3.000 eura.

Pročitajte više