Index doznaje: Milanović na odmoru uživa u hvarskom ljetnikovcu Emila Tedeschija

PREMIJER Zoran Milanović uživa u ljepotama hvarskog ljetnikovca Emila Tedeschija, doznaje Index. Premijer će u Tedeschijevoj vili biti samo danas, a u Zagreb će se vratiti večeras ili sutra ujutro. Tedeschijeva vila Floriana smještena je u uvali Parja i nalazi se uz njegovo prostrano lovište Pelegrin na zapadnoj strani otoka Hvara.

MUP osigurava premijera, kao i obično, no o Milanovićevom dolasku na Hvar ništa se službeno ne zna, jer je riječ o privatnom posjetu. 

Radno i na odmoru?

S obzirom da Tedeschi figurira za jednog od značajnijih financijera SDP-a, za pretpostaviti je da hvarski odmor šefa hrvatske Vlade ima dijelom i radni karakter.

Tedeschi je, inače, pun hvale za rad Vlade i premijera Milanovića. Uvjeren je da će srezati birokraciju koja koči poduzetništvo. Šef Atlantic grupe nedavno je sudjelovao u radu summita Europske banke za obnovu i razvoj, a uz to je dao i zapaženi intervju uglednom The Economistu. 

Bliski generacijski i po svjetonazoru

Milanović i Tedeschi bliski su generacijski i po svjetonazoru pa možda ni ne čudi ovo druženje na Hvaru. Riječ je zapravo o starim školskim kolegama. S Milanovićem je izuzetno blizak i Neven Vranković, drugi čovjek Atlantic grupe. 

S obzirom na ne baš blistavi aktualni gospodarski trenutak, premijeru će svakako koristiti svaki dobar savjet jednog od najuspješnijih hrvatskih privrednika. Tko zna, možda u prekrasnom prirodnom ambijentu Pelegrina padne i kakva dobra ideja koja bi nas izvukla iz gliba...  

Pročitajte više