Indija: Eksplodiralo plinsko kuhalo u restoranu, poginulo više od stotinu ljudi

Ilustracija: FaH

NAJMANJE su 104 osobe poginule, a šezdesetak ih je ozlijeđeno u petak u eksploziji plinskog kuhala u restoranu u indijskom gradu Petlawadu, nakon čega je vatra zahvatila eksplozivni materijal uskladišten u blizini, priopćila je policija na temelju najnovijih podataka o žrtvama.

Dvadesetak je teško ranjenih


Prvi su podaci govorili o 20 mrtvih, no brojka je naglo rasla kada su spasioci iz ruševina počeli izvlačiti tijela poginulih. Riječ je o industrijskoj katastrofi s najviše mrtvih u nedavnoj povijesti Indije.

"Zasad imamo potvrdu da su smrtno stradale 104 osobe", rekao je visoki policijski dužnosnik policije u Džabui, u kojoj se dogodila tragedija.

"Po informacijama kojima raspolažem ranjeno je 60 osoba, no brojka bi mogla rasti", kazao je. Nešto ranije je šef medicinske službe u Džabui Arun Kumar Šarma kazao kako se broj ozlijeđenih povećao na stotinu", a među njima je dvadesetak teško ranjenih.

Plinska boca

Plinska boca je eksplodirala u vrijeme doručka u restoranu u Petlawadu, u državi Madhya Pradesh, oko 800 kilometara južno od New Delhija, izjavio je za agenciju inspektor B. L. Gaur.

Prema njegovim riječima, u blizini restorana bili su uskladišteni eksplozivni štapini koji se rabe na gradilištima.

Pročitajte više