Indiju potresla vijest o grupnom silovanju: Studentica se bori za život nakon napada vozača autobusa i još trojice muškaraca

Ilustracije: Index, AFP

INDIJU je potresla šokantna vijest o grupnom silovanju 23-godišnje studentice u autobusu gradskog prijevoznika u glavnom gradu Delhiju.

Studentica i prijatelj s kojim se vozila su pretučeni, svučeni i izbačeni iz autobusa u napadu koji se dogodio u nedjelju navečer. Par je prevezen u bolnicu, a djevojka je u kritičnom stanju. Policija je uhitila vozača te privela još nekoliko osoba.

Djevojka i mladić su ušli u autobus u dijelu grada koji se naziva Munirka te su išli prema Dwarki u jugozapadnom Delhiju. Vraćali su se kući nakon kina u shopping centru na jugu grada. Napala su ih najmanje četvorica muškaraca.

The Times of India piše da je grad ovim posljednjim incidentom potvrdio ozloglašenu reputaciju kao "indijski centar silovanja". Naime, stopa silovanja u tom je gradu mnogo viša nego u drugim indijskim gradovima te veličine. Ove je godine u tom gradu prijavljeno čak 582 slučaja silovanja, a nakon posljednjeg koji je šokirao grad organizirani su prosvjedi, uglavnom žena koje se boje za svoju sigurnost. O slučaju se danas oštro raspravljalo i u parlamentu.

Pročitajte više