Internet bruji o smrti Vladimira Putina

Screenshot: YouTube

NAKON više od tjedan dana u kojima nije zabilježen niti jedan javni nastup ruskog predsjednika Vladimira Putina društvene mreže nagađaju o njegovoj smrti.

Predsjednik je u javnosti posljednji put viđen 5. ožujka, a Kremlj nije ponudio nikakve informacije o povodima ili razlozima njegova izostanka, izuzev kratke izjave glasnogovornika Dmitrija Peskova da "nema razloga za brigu" i "da je sve u redu".

> Moskva: Kakva smrt?! Putin je toliko zdrav da rukovanjima lomi ruke

Usprkos umirujućim riječima, "Putin umer" ili "Putin je umro" već drugi dan visoko kotira na ruskom internetu na kojem se pojavila i stranica koja odgovara na pitanje "Je li Putin umro?" automatskim odgovorima kakvi su: "Ne, živ je" ili "Ne, i to je razlog zašto u Moskvi ne smrdi", javlja Radio Free Europe.

Korisnici društvenih medija se pak zabavljaju zamišljanjem svijeta bez Putina, pa predviđaju kako bi izgledao njegov pogreb i da li bi on nadmašio ispraćaj Lenjina.     

Nagađa se kako bi reagirala državna televizija i s kim bi Putin prvo porazgovarao na nebesima. Možda sa svojim dugogodišnjim prijateljem Hugom Chavezom?

Teorije o zdravstvenom stanju ruskog predsjednika potpiruje i jučerašnje slijetanje vojnog helikoptera u središtu Moskve o kojem je trenutačno nemoguće pronaći izvještaj u medijma.



U ozbiljnijem osvrtu na aktualni trend, portal Vox donosi članak o zrakopraznom prostoru koji bi se pojavio u slučaju Putinove smrti u naciji gdje je moć snažno koncentrirana oko jednog čovjeka.

Pročitajte više