Investitori u Zračnu luku Zagreb: Spremni smo projekt započeti u rujnu

Foto: Davor Pongračić/Cropix

POSLJEDNJA tri dana iza zatvorenih vrata oko Zračne luke Zagreb pregovarali su ministar prometa, pomorstva i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i predstavnici francuskog konzorcija. Francuzi poručuju: "Mi smo spremni projekt započeti u rujnu i završiti ga što prije".

"Ne vidim razloga da radovi ne počnu početkom listopada što je realan rok", rekao je Hajdaš Dončić nakon susreta s investitorima i upraviteljima budućeg putničkog terminala Zračne luke Zagreb. Ministar je dodao da stvari brže ne idu jer se radi o pregovorima u bankama. Predstavnik francuskog investitora Christoph Petit rekao je da je financijska konstrukcija zatvorena i nema sumnje u financiranje banaka.

"Sporazumi s bankama su potpisani te se i danas u Parizu pregovara o detaljima ugovora za kreditiranje", rekao je Petit. On je također rekao kako je investitor imao upite i od strane drugih banaka i ruskih investitora koji bi se uključili u ovaj projekt.

Ministar Hajdaš Dončić rekao je da do kraja kolovoza očekuje građevinsku dozvolu za projekt te napomenuo da se u svemu uvažava i status Croatia Airlinesa kao nacionalnog prijevoznika.

Pročitajte više