Inženjer iz Malog Lošinja tvrdi: "Policajci su me brutalno pretukli u postaji"

INŽENJER iz Malog Lošinja Slaviša Kaurin završio je u bolnici nakon sukoba s policajcima za koje tvrdi da su ga brutalno pretukli u policijskoj postaji.

"Na bolovanju sam. Ne osjećam se dobro, gubim ravnotežu i ne mogu raditi", kazao nam je 34-godišnji Slaviša Kaurin koji radi kao zapovjednik remorkera u malološinjskom brodogradilištu. Iz Policijske uprave primorsko-goranske su nam odgovorili da su zbog sukoba s Kaurinom u Malom Lošinju suspendirana tri policajca "do okončanja disciplinskog postupka i utvrđivanja njihove stegovne odgovornosti".

Prva tučnjava nakon izlaska iz Iguane

Kaurin nam je rekao da je cijeli sukob počeo pred kraj radnog vremena u lokalu "Iguana" u Malom Lošinju kada je svojoj susjedi i kćeri kolege s posla iz šale prigovorio da se "nauči bontonu te da bi mogla pozdraviti susjede kada prolazi pokraj zgrade". U razgovor se tada uključio jedan od policajaca, koji nije bio na dužnosti, te mu je kazao da "što on ima njoj govoriti".

Kaurin je još pola sata bio u "Iguani" te ga je nakon izlaska iz lokala zaustavio policajac s kojim se posvađao i još jedan koji nije bio na dužnosti. Kaurin tvrdi da je policajcu rekao da je "bez veze se prepirati oko one male" zato što mu je susjeda.

"Ta dvojica su se postavili agresivno te je počelo naguravanje i vika, u jednom trenutku sam osjetio udarac u koljeno desne noge. Tada sam refleksno uzvratio udarac šakom u lice najbližem. Tu je nastalo naizmjenično izmjenjivanje udaraca između mene i njih dvojice te je bilo padanja i dizanja. Dobio sam udarac stolicom oko koje sam se natezao, a imao sam osjećaj kao da je još osoba tu. Naposljetku je iz Iguane izašlo više ljudi koji su nas razdvojili i zaustavili fizički sukob", kazao nam je Kaurin koji je potom krenuo u centar grada, a kada se malo udaljio je čuo povike "idemo za njim".

"Policajac me 'đonom' udario u trbuh"


U strahu je na parkingu uzeo šipku "za samoobranu". Nedugo nakon toga se u gradu ponovno sukobio sa šestero muškaraca, među kojima su bila i dvojica policajaca. "Tada je jedan od policajaca izletio na mene i udario me palicom preko desnog djela ramena, vrata i leđa. Ta palica je izgledala kao policijska palica. Ja sam uzmaknuo jedan korak nazad i izvadio svoju šipku da bude vidljiva, na što su se i oni odmakli od mene. Rekao sam da je dosta i da treba sve stati", opisao je drugi sukob Kaurin te je dodao kako su tada ponovno napadači počeli trčati za njim sve dok nije pobjegao do policijskog automobila.

Policajci su mu uzeli šipku i odvezli ga u policijsku postaju, dok su i napadačima rekli da dođu tamo pješice. Nakon kratkog ispitivanja, plavci su ga odvezli u Hitnu pomoć u Malom Lošinju te vratili u policijsku stanicu. Tamo je primijetio i dvojicu policajaca s kojima se ranije sukobio u gradu. Tvrdi da su ga u stanici odveli u prostoriju koja izgleda kao sportska dvorana, gdje su došla i dvojica policajaca s kojima se tukao i svađao u gradu. Tada su ga počeli mlatiti u stanici. "Prvo sam osjetio jak udarac u desnu potkoljenicu, a onda me drugi policajac 'đonom' udario u trbuh", ispričao nam je Kaurin te dodao kako je pao na pod zajedno sa stolom za stolni tenis koji je bio iza njega.

"Policajci su me brutalno gazili po glavi"


"U padu i na podu sam zadobio par udaraca, uslijed čega sam se pokrio rukama po trbuhu i licu. Tada su me počeli brutalno gaziti po glavi i lupati me po leđima vratu i potiljku s nogama i osjetio sam da me tuku i s nekim tvrdim predmetima, za to vrijeme sam se i pomokrio u traperice. To je bilo oko trideset i više jakih udaraca, a desetak u potiljak i vrat te kralježnicu", rekao je Kaurin te dodao kako je netko od policajaca rekao da će ga fotografirati i "slike staviti na internet". Kaurin se onesvijestio dok su ga još neko vrijeme su mlatili, a onda je čuo da je netko rekao "ma dosta više".

Kaurin kaže kako je potom u pritvoru nepomično ležao nekoliko sati. U ponedjeljak u jutarnjim satima na pregledu je utvrđeno da Kaurin gubi stabilnost i sumnjalo se na unutarnje krvarenje te su ga poslali u bolnicu u Rijeku na Odjel neurokirurgije gdje je zadržan do utorka ujutro kada je pušten na kućnu njegu.

Suspendirana trojica policajaca

Iz Policijske uprave primorsko-goranske su nam odgovorili da je tog 19. veljače oko 3 sata u Malom Lošinju "došlo do narušavanja javnog reda i mira u kojem su sudjelovali policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj izvan službe". "Utvrđeno je kako je između policijskih službenika i 34-godišnjaka iz Malog Lošinja u dva navrata došlo do tjelesnog sukoba", pišu iz policije te dodaju kako su svi sudionici sukoba lakše ozlijeđeni i svi su prijavljeni zbog kršenja javnog reda i mira.

"Po utvrđivanju okolnosti vezanih uz postupanje policijskih službenika u navedenom događaju rješenjem načelnika Policijske uprave primorsko-goranske iz službe su udaljena tri policijska službenika Policijske postaje Mali Lošinj. Policijski službenici su udaljeni iz službe do okončanja disciplinskog postupka i utvrđivanja  stegovne odgovornosti istih", zaključili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Pročitajte više