Iran na svom teritoriju razotkrio veliku terorističku grupaciju povezanu s Izraelom

IRANSKO ministarstvo sigurnosti danas je priopćilo kako je na teritoriju zemlje identificirana "velika teroristička grupacija" povezana s Izraelom, te su uhićeni neki njeni pripadnici.

Navode kako je "subverzivna mreža djelovala po naputku cionističkog režima" te je u operaciji zaplijenjeno oružje te vojna komunikacijska oprema.

"Velik broj njihovih operativaca identificiran je u zemlji, a uhićeni su i mnogi teroristi, odnosno plaćenici i kriminalci koji su surađivali s njima. Mnogi su operativci uhićeni dok su pripremali terorističke akcije", kazalo je ministarstvo, navodeći kako je kompleksna operacija pripremana mjesecima.

Zbog sigurnosnih razloga i "mogućih pokušaja cionističkog režima da nastave sa štetnim operacijama", dodatni detalji bit će javnosti priopćeni naknadno.

Podsjetimo, Iran je i ranije optuživao Izrael i SAD da stoje iza ubojstava na iranske znanstvenike. Prošlog mjeseca NBC je citirao dvojicu viših američkih dužnosnika koji su potvrdili da su ubojstva iranskih znanstvenika izvršavali članovi disidentske grupe Iranski narodni mudžahedini, koje je financirao i trenirao Mossad.

Pročitajte više