Istra, Kvarner i Dubrovnik u iščekivanju novogodišnjih gostiju

Foto: Tonči Plazibat / Cropix

IAKO brojkama daleko od uskrsnih blagdana s kojima počinje turistička sezona, i ove božićne i novogodišnje blagdane na hrvatskoj će obali provesti brojni strani, ali i domaći turisti.

Najveći val gostiju očekuje tradicionalno Istru i Kvarner, ističe predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba.

"U Istri se očekuje oko 15 tisuća gostiju. Svakako da će ti gosti biti smješteni i u hotelima, ali i apartmanima, hostelima, vilama, a popunjenost je, po onome što znamo, dobra", rekao je Žgomba.

U Istri i Kvarneru očekuje se 45 tisuća noćenja

Na području Istre otvoreno je 20 velikih hotela te još toliko malih obiteljskih i gradskih hotela, a procjenjuje se kako će se do 2. siječnja ostvariti oko 45 tisuća noćenja. Primjerice, samo u Opatiji očekuje se više od 6 tisuća gostiju. Uz Istru i Kvarner top destinacija u ovo doba godine je Dubrovnik i okolica.

"Istra i Kvarner su prometno blizu južnom dijelu Europe, a Dubrovnik je dobro povezan zračnim putem, a i tradicionalno je odredište turista", rekao je Žgomba.

U Dubrovniku oko pet tisuća gostiju

Rekordnu turističku sezonu Dubrovnik će završiti sa oko 5 tisuća gostiju što je na razni prošlogodišnjeg rezultata. Otvoreno je 16 hotela, s time da će se dio noćenja ostvariti i u privatnom smještaju.

"Najviše najviše gostiju dolazi iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Albanije, a ove godine imamo dosta gostiju i iz Turske. Tu su gosti i iz Velike Britanije, Španjolske, a ima i nekoliko charter programa prema Dubrovniku za doček Nove godine", naglasila je Jelka Tepšić iz TZ Grada Dubrovnika.

Pročitajte više