Istraga protiv Lovrić Merzel iz Siska prebačena u Zagreb

Foto: Hina

DRŽAVNO odvjetništvo u Zagrebu preuzelo je od Županijskog državnog odvjetništva u Sisku istragu protiv Marine Lovrić Merzel. Sisačko-moslavačku županicu još je prije godinu dana za korupcijske radnje prijavila Jasmina Jovev, bivša predstojnica njenog kabineta, koja je o tome prošli vikend i javno progovorila u emisiji "Nedjeljom u 2".

Kako je HRT objavio u emisiji "Studio 4", istraga koja je očigledno godinu dana stajala u ladici sada će se voditi iz Zagreba. Jovev naglašava da je dokumente prije godinu dala predala upravo zagrebačkom Uskoku.

"Mogu se samo nadati da su svi dokazi doista samo stajali u ladicu, a ne da su negdje kolali", kaže Jovev, koja je ovoga tjedna podvrgnuta i kontroli HZZO-a, kako bi se utvrdilo je li opravdano na bolovanju.

"Doista pozdravljam brzu reakciju institucija, to nije sarkazam. Smatram da institucije tako i moraju djelovati, žao mi je samo što to nije uvijek i svuda tako", kaže Jovev.

Slučaj zviždačice Jasmine Jovev za HRT je komentirala i Sanja Sarnavka, koja je u ime Udruge B.a.B.e. u srijedu poslala oštro priopćenje za javnost, u kojem je istaknula kako vlast svojim postupcima zviždačima šalje poruku kako im je najpametnije da šute, inače će im sigurno nešto iskopati.

"Bez političke volje ne može se ništa dogoditi, a onda se događaju potpuno krive stvari. Osobe koje ukažu na nepravilnost stavljaju se pod lupu. Županica je u tome bila toliko uspješna da su na koncu i mediji počeli razglabati o tome je li Jovev dobila honorar od HRT-a i je li opravdano na bolovanju. To je irelevantna tema, treba razgovarati o onome na što je ukazala. Imamo opravdanu sumnju da je Merzel to godinama radila i da je pritom bila izuzetno bahata", kaže Sarnavka, te ističe da se svi političari kada dođu u poziciju moći ponašaju na identičan način.

Pročitajte više