Italija opet otvara slučaj ubojstva britanske studentice: Ponovno suđenje za Amandu Knox i njenog dečka!

Foto: AFP

OSLOBAĐAJUĆA presuda Amandi Knox i njenom dečku Raffaelu Sollecitu za ubojstvo engleske studentice Meredith Kercher poništena je, javljaju svjetski mediji.

S obzirom da se Knox nakon oslobađajuće presude u jesen 2012. vratila u SAD, vjerojatno neće prisustvovati ponovljenom suđenju. Eventualno ako bude osuđena, Italija može tražiti njezino izručenje.

"Bilo je vrlo bolno primiti ovu vijest. Bez obzira na sve moja obitelj i ja ćemo se suočiti s ovim što nam slijedi. Uvjereni smo u istinu i uzdignutih glava ćemo se suočit s ovim nepravednim optužbama.", poručila je Amanda Knox.

Podsjetimo, Amandu Knox je u listopadu prošle godine prizivni sud u Perugi proglasio nevinom za ubojstvo svoje cimerice Meredith Kercher i tako poništio odluku prve sudske instance. Isto vrijedi i za njenog bivšeg dečka Rafaellea Sollecita. Oboje su posljednje četiri godine proveli u zatvoru. Meredithina obitelj i talijansko tužiteljstvo najavili su žalbu na takvu odluku.

Najsporniji aspekt oslobađajuće presude bio je taj što je ona donesena prvenstveno na temelju proceduralnih grešaka prilikom prikupljanja dokaza. Dokazi koji su se prije dvije godine činili prilično jasnim i konkluzivnim, sad su proglašeni kontaminiranima, jer DNA s drške noža i kopče grudnjaka Meredith Kercher navodno nisu uzeti propisno.
 

Pročitajte više