Ivan Rude prikupio 10 tisuća potpisa za predsjedničku kandidaturu

Foto: Index

NEZAVISNI predsjednički kandidat Ivan Rude posjetio je u utorak štand za prikupljanje potpisa za njegovu predsjedničku kandidaturu na zagrebačkom Trgu Bana Jelačića, izjavivši novinarima da već ima više od 10 tisuća potpisa za kandidaturu, no želi prikupiti još kako bi njegova kandidatura imala što bolji rejting.

Zadovoljan sam prikupljanjem potpisa, ali nama je cilj da nas podrži narod, dodao je.

"Želimo Hrvatsku vratiti narodu"

"Želimo Hrvatsku vratiti narodu koji se očito budi jer ova monotona, klonirana i jednolična politika je dosadila ljudima", rekao je Rude.

Upitan kako će se predstaviti građanima rekao je da će putovati po cijeloj Hrvatskoj i pokušati animirati ljude.

Rude je ustvrdio da prema njemu postoji "izvjesna medijska blokada koja se lagano deblokira". U svakom slučaju ljudima moramo reći istinu i nama je istina najjače oružje, dodao je.

Nezavisni predsjednički kandidat Rude zalaže se za stvaranje jedne 'druge Hrvatsku' koja se zasniva na povjerenju u ljude i istini. Kaže da ima "operativni model i plan kako to napraviti, a govoriti što napraviti nije dovoljno", rekao je.

"Narodu se mora govoriti istina i vratiti vjera da nešto može promijeniti"

"Reći - je jedno, a kako riješiti problem - to je drugo", dodao je.

Na novinarski upit kako taj njegov plan prilagoditi predsjedničkim ovlastima Rude je istaknuo da predsjednik države može mnogo toga što u Ustavu piše, te da Ustav daje široke ovlasti predsjedniku.


Ako vi predsjednika svedete na formu onda i imate minorne ovlasti, rekao je Rude, ocjenivši da predsjednik države ima velike ovlasti koje postoje u Ustavu.

"On može govoriti i inicirati, a inicijativa predsjednika države je jedna moćna inicijativa", naglasio je.

Upitan koje od tih funkcija, ako pobijedi, najviše planira koristiti, Rude je rekao da se narodu mora govoriti istina i vratiti vjeru da nešto može promijeniti.

Čak je i inicijativa referenduma moćna zakonska inicijativa kako bi se "čulo što kaže narod" i to je jače od glasa političara, ocijenio je Rude.

Odbio je komentirati, na novinarski upit današnja uhićenja u Zadru, gdje je među sedmero uhićenih i zadarski poduzetnik i nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Zadra, Rene Sinovčića, zbog sumnje u korupciju.

Pročitajte više