Iz zasjede ubijeno 12 meksičkih policajaca: Tražili tijela deset obezglavljenih osoba

TIJEKOM istrage o brutalnim ubojstvima i dekapitacijama deset osoba u Meksiku, naoružani napadači ubili su 12 policajaca, javlja BBC.

Policajci su ubijeni dok su tražili tijela žrtava čije su glave u nedjelju pronađene u blizini grada Teloloapana. Uz glave su pronađene prijeteće poruke narkokartelu La Familia. Policija je potvrdila kako na tom području traju žestoki obračuni La Familie i kartela Knights Templar.

Nije objavljeno mnogo detalja o zasjedi, koja se odgodila kasno navečer u nedjelju. Uz 12 mrtvih, još je najmanje devet policajaca teško ranjeno i nalaze se u bolnici na liječenju.

Više od 4.000 meksičkih policajaca i vojnika uključeni su u istrage protiv dilera drogom na tom području, posebno zato što su upravo tamo smještene neke od najpoznatijih turističkih destinacija, poput Acapulca i Zihuataneja. Ipak, problem ostaje isti, a u međusobnim sukobima narkokartela od 2006. godine do danas je stradalo više od 50.000 ljudi.

U petak se očekuje dolazak pape Benedikta XVI. u Meksiko, gdje će vrlo vjerojatno održati govor o rastućem nasilju povezanom s kartelima. Stanovnici se nadaju da će se nasilje smiriti, barem u razdoblju dok je Papa u posjetu zemlji.

Pročitajte više