Izabran novi ravnatelj NP Krka: "Pred njim je izazovan i odgovoran posao"

Foto: Hina

KREŠIMIR ŠAKIĆ, diplomirani ekonomist, izabran je za ravnatelja NP Krka na razdoblje od četiri godine. Na natječaj je pristiglo devet prijava kandidata, a u postupku izbora kao najbolji kandidat istaknuo se Krešimir Šakić. Njegovo stručno zvanje, dosadašnje profesionalno iskustvo i kvalitetno artikuliranje vizije razvoja NP Krka izdvojilo ga je među kandidatima - obrazložili su u resornom Ministarstvu.

"Pred novim ravnateljem Nacionalnog parka Krka je izazovan i odgovoran posao. Vodit će jedan od naših najpoznatijih nacionalnih parkova i zajedno s ostalim ravnateljima parkova raditi na ostvarenju strateškog cilja koji smo si zacrtali - podizanje razvojnih potencijala parkova uz optimalnu zaštitu prirode i kvalitetnu suradnju sa zajednicom. Razvoj parkova prirode iznimno je važan za stanovništvo šire regije oko parka kojem se time pružaju nove poslovne prilike i stvaraju preduvjeti za nova radna mjesta“ - ocijenio je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

Naslijedio Tončija Restovića


Posljednjih godinu dana Šakić je bio ravnatelj Studentskog centra Šibenik, čije je vođenje preuzeo nakon što je četiri godine bio direktor u tvrtki TEF d.d. gdje je vodio projekte poput ekološke sanacije bivše Tvornice elektroda i ferolegura u Šibeniku. Prije toga, Šakić se deset godina bavio privatnim poduzetništvom u sektoru turizma.

Šakić je na poziciji ravnatelja NP Krka naslijedio Tončija Restovića koji je vodio park dvije godine, a krajem prošle godine imenovan je pomoćnikom ministra za inspekcijske poslove u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode.

Pročitajte više