Izdao ga DNK trag na tenisici: Vlasnik nekad popularnog splitskog kluba Ferrari osuđen zbog razbojništva

Foto: Arhiva

ZLATKO VUKUŠIĆ, vlasnik nekad vrlo popularnog splitskog kluba Ferrari, osuđen je na Županijskom sudu zbog razbojništva u obližnjem automat klubu kojeg je početkom godine počinio Pero Erceg Livnjak.

Policija ga je uhvatila nedugo nakon pljačke, a Vukušiću je uspio dati tek 600 od 16 tisuća kuna koje je pokupio u klubu. Razmjenu je vidio radnik praonice ispred koje su se našli.

Izdao ga partner, ali i trag na tenisici

Vukušić je, prema optužnici, opremio Ercega za pljačku. Dao mu je nož, mantil, žensku čarapu za preko glave i Nike tenisice. Tvrdio je da s tim nema veze, no izdao ga je Erceg, ali i trag na tenisici s kojom je krenuo u pljačku. Stvari je odbacio u kontejner, no ipak su pronađene. Vještačenjem u MUP-ovom centru Ivan Vučetić na tenisici su pronašli DNK trag Željka Vukušića.

I radnici opljačkanog automat kluba posvjedočili su kako su na dan pljačke vidjeli Vukušića koji je valjda došao snimiti situaciju prije no što upadne Erceg.

Pola u zatvoru, pola na uvjetnoj slobodi

Vukušiću i Ercegu dosuđeno je po dvije i pol godine zatvora, s tim da će pola odslužiti, a pola provesti na uvjetnoj slobodi s rokom kušnje od pet godina.

Vukušić se u svoje doba bavio dizajnom automobila, a najavio je i kako će tužiti par korporacija jer su mu ukrali ideje. Ovakvom raspletu malo tko se nadao.

Pročitajte više