Iznenada preminuo Smiljko Šagolj

Foto: snv.hr

AGENCIJA Fena objavila je kako je iznenada preminuo 66. godišnji Smiljko Šagolj. Umro je u svom domu u Splitu. Uzrok smrti još nije poznat.

Zadnjih godina života Šagolj je predavao studentima novinarstva i politologije u Mostaru. Držao je katedre Televizija i mediji u procesu globalizacije i Uvod u političke teorije. Predavao je i više izbornih predmeta na kroatistici.

 


 

Najpoznatiji (a i najzloglasniji) je, međutim, po svom novinarskom radu. Tijekom ratnih devedesetih Šagolj je bio sinonim za ratno-huškačko novinarstvo.


S HRT-a je otpušten 1999. godine, međutim nakon sudskog spora vraćen je na posao. Iz tog razdoblja ostaje zapamćena informacija koju je objavio Nacional, koji je otkrio da Šagolj u tri godine nakon što je vraćen na HRT nije napravio  ni jedan prilog, nije uredio ni jednu informativnu emisiju, niti je komentirao ijedan događaj.

 


 

Usprkos tome, plaća mu je na račun redovito stizala. Zarađivao je sedam tisuća kuna neto zahvaljujući koeficijentu za radno mjesto urednika-komentatora u splitskom studiju HRT-a.

Novinarsku karijeru započeo je na Televiziji Sarajevo, najprije kao novinar, a zatim i kao urednik dnevnika, te glavni urednik informativno-dokumentarnog programa. Krajem 1989.godine počeo je raditi za Televiziju Zagreb.

Pročitajte više